112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Wok Stadion verliest rechtzaak tegen ‘Bowlen en Zo’

Zwolle – Het Wok Stadion in Zwolle kan de horeca in het binnenkort te openen vrijetijdscentrum “Bowlen en Zo”  niet tegen houden. Het wokrestaurant was naar de rechter gestapt omdat zij van mening was dat het vrijetijdscentrum niet past binnen het bestemmingsplan voor het bedrijventerrein. Ook wou de wok wachten op de uitkomst van een bezwaarprocedure tegen de vergunning.

De wok in het PEC Zwolle stadion ligt op 300 meter afstand van het nieuw te openen vrijetijdscentrum die boven de Sligro komt. Binnen het vrijtetijdscentrum zal tevens een wereldrestaurant van “steak tot sushi” worden gerealiseerd. Hiermee zitten het vrijetijdscentrum en de wok in hetzelfde marktsegment en hetzelfde verzorgingsgebied.

Concurrentie speelt geen rol

De voorzieningenrechter oordeelde echter dat bij het verlenen van een vergunning geen concurrentieoverwegingen hoeven te worden meegenomen. Hiermee is het wokrestaurant dus geen partij in de vergunningprocedure.

Totaalconcept past binnen leisure

 

Ook het argument van de wok dat het vrijetijdscentrum met de grootschalige horeca niet zou passen binnen het bedrijventerrein werd door de rechter terzijde geschoven. De rechter was van oordeel dat Bowlen en Zo een combinatie is van activiteiten en horeca. Doordat arrangementen worden aangeboden van bowling, glowgolf en het nuttigen van eten, oordeelde de rechter dat het om een totaalconcept gaat in de leisure industrie. En dat is als geoorloofde bedrijfsactiviteit omschreven in de beleidskaders van de gemeente Zwolle en de voorgestane ontwikkelingen.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button