Nieuws uit ZwolleVoorpaginaWeer

Woensdag, 1e storm van 2018

Woensdag krijgen we te maken met de eerste westerstorm van dit nieuwe jaar. Een vrij actieve stormdepressie trekt net ten noorden van de Waddeneilanden langs en laat de wind vooral in het noordelijk kustgebied aanzwellen tot stormkracht 9 of 10.
Meeste wind in de ochtend
De wind neemt in de nacht naar woensdag flink toe. Tussen 9 en 15 uur stormt het ergens langs de kust. Op de Wadden wordt het sterkste windveld verwacht. Stormkracht 10 is mogelijk en tussen 11 en 13 uur waait het in het Waddengebied het hardst. De windstoten zijn het hinderlijkst, 115 km per uur is mogelijk op de Wadden. Na 15:00 uur is het stormgevaar geweken en neemt de wind geleidelijk in kracht af.

Plaatselijk ook stevige buien

Het gaat niet alleen waaien, er kan ook veel regen vallen. In de nacht naar woensdag trekt een regengebied vrij snel over ons land. Op sommige plaatsen is kans op 15 mm regenwater in 3 uur tijd. Later op de woensdagochtend en in de middag trekken vervolgens stevige buien in van west naar oost. Daarbij is in korte tijd ook veel regenwater mogelijk en is kans op zware rukwinden tot 110 km per uur. Buiten de buien om waait het ook behoorlijk met zware windstoten van 75 tot 100 km per uur.
De ochtendspits ondervindt waarschijnlijk hinder van dit onstuimige weer. Zeer zware windstoten en pittige buien komen ook in de zuidelijke kustprovincies voor. Verder landinwaarts zijn de rukwinden ook goed merkbaar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button