Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Politiek wil versneld 600 woningen in Breecamp-West Zwolle

betaalbare woningen ligt nog steeds op 50%, zoals afgesproken

Zwolle – Maandagavond 15 januari 2024 waren de gemeenteraadsleden van Zwolle bijeen om te debatteren over de gebiedsvisie voor Breecamp-West in Stadshagen.

Het college van B en W wil de bouwplannen voor Breecamp-West versneld uitvoeren. In plaats van 600 woningen in 2030 wil men naar 4 keer 150 woningen in vier jaar. De partijen zijn daarover enthousiast, maar zien wel allerlei mitsen en maren bij de voorzieningendichtheid, zoals een winkeltje en een buslijn, of fietsverbinding.

In plaats van 600 woningen in 2030 wil men naar 4 keer 150 woningen in vier jaar

 

Wens voor kleine buurtwinkel voor senioren

Breecamp-West ligt van heel Stadshagen het verst buiten de kern die het huidige winkelcentrum is. In de plannen voor Stadshagen staat dat het centrale winkelcentrum leidend is. En hoewel dit wordt uitgebreid, is er de wenselijkheid vooral voor senioren voor een klein buurtwinkeltje. Volgens wethouder Schuttenbeld een mooie wens, maar zo’n winkeltje zal het economisch niet rond kunnen krijgen. De ChristenUnie vraagt daarom om een soort buurtkamer, waar wat functies gedeeld kunnen worden.

De doelgroep voor deze wijk zijn senioren, starters, alleenstaanden en éénoudergezinnen. Echter, er zal ook ruimte zijn voor gezinnen die een grote vrijstaande woning willen en een auto rijden. Dit naar aanleiding van een wens van de VVD. Wat de ChristenUnie belangrijk vindt is aandacht voor innovatieve woonconcepten, zoals een Knarrenhof en wooncoöperatie. Daar is ook de wethouder vol van.

Autoluw

De bedoeling van de wijk is autoluw, en daarom zijn een derde fietsverbinding en goed OV van belang. Vooral ook omdat de wijk aan de rand van de stad ligt. Het streven is nog steeds een 15 minuten stad, waarbij alle voorzieningen binnen 15 minuten te bereiken zijn. Wethouder Schuttenbeld onderstreept deze belangen, en doet er alles aan om dit te realiseren.

Nieuwbopuw stadshagen Foto © RTV Focus Zwolle

Het aantal betaalbare woningen ligt nog steeds op 50%, zoals afgesproken.

 

Het mobiliteitsonderzoek wijst uit dat de wijken de toegenomen verkeersstromen door de bouw van 600 woningen aan kan. De plannen komen uit voor de eerste tien jaar, daarna zouden de voorzieningen weer moeten toenemen, zegt ook onderzoek. Het aantal betaalbare woningen ligt nog steeds op 50%, zoals afgesproken. Ook is de wethouder van plan ervoor te zorgen dat de Jantje Beton-norm voor speeltoestellen in deze wijk, gehaald wordt.

Ten slotte wil de wethouder iedere mogelijkheid voor versnelling van de plannen aangrijpen.

Breecamp West; positie op kaart bij benadering

Gemeenteraadsvergaderingen zijn openbaar en te volgen op maandagavonden vanaf 19.30 uur op de publieke tribune in het gemeentehuis of via de livestream op www.zwolle.nl/gemeenteraad. Dit is ook later terug te kijken. Tevens zijn hier de agenda en de stukken in te zien. Insprekenkan via raadsgriffie@zwolle.nl. Let wel op de indientermijn.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button