CoronavirusNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

‘Witte Borden’ protest in de binnenstad

Zwolle – Zaterdagmiddag was er een ‘Witte Borden’ Actie in de binnenstad. Een tiental mensen liepen met witte borden met teksten door de Diezerstraat en over de zaterdagmarkt. Zij voerden actie voor vrijheid voor eigen keuze, solidariteit en CTB-vrije samenleving.

Witte Borden actie

De actiegroep is voor vrijheid. Vrijheid om een eigen keuze te maken of je een vaccin wel of niet wilt nemen. Vrijheid om niet beperkt te worden om naar een restaurant te kunnen. De keuze om met een ‘prikje’ of een test een bioscoop te kunnen bezoeken is geen vrijheid. Samen met andere bewegingen zijn ze voor een solidariteit en een CTB vrije samenleving.

EU COVID-19

Ondanks dat vanaf vrijdag 25 februari de meeste coronamaatregelen van tafel gaan, lieten ze weten dat het nog niet klaar is: “De 2G is door Ernst Kuipers (minister VWS) in de ‘koelkast’ gezet.” Ook lieten ze weten dat per 1 juli 2022 de “wetgeving” voor de verplichte EU COVID-19 Certificaten bekend gemaakt wordt en dat Ernst Kuipers deze namens alle Nederlanders bij de EU in mei gaat ondertekenen. Ook is de Europese Unie bezig met een Europees digitaal ID in te voeren. De actiegroep maakt zich ernstige zorgen om de vrijheid van de burgers van Nederland; “Dit mag niet gebeuren dat we zoveel macht in handen leggen van de EU!” was de reactie van een van de actievoerders.

Bewegingen in Zwolle

In Zwolle e.o. zijn diverse bewegingen actief die voor een vrije keuze zijn. Ook de ‘Witte Borden’ actie groep is een van deze bewegingen. Zo is op maandagavond voor het gemeentehuis Burgerbeweging Zwolle actief. Elke woensdagavond zijn er door heel het land Fakkel(lichtjes)tochten, ook in Zwolle, Stil Protest bij de Glazen Engel en Haal Lokaal.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button