Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

WinterWarmte plein middelpunt van muziekprogramma en verhalenfestival

ZWOLLE – Winters Zwolle is compleet. Het op de nieuwe locatie, het Grote Kerkplein, geopende WinterWarmte plein vormde zaterdag middag- en avond het hart van de WintersZwolle Festivalweken. Het is de vertrekplek en aankomstlocatie van de Midwinterspooktocht en de Wereldberoemde Verhalenroutes. Publiek kan elkaar hier ontmoeten voorafgaand en na afloop van het bezoek aan de vele winterevenementen in deze periode in de Zwolse binnenstad. WinterWarmte heeft een eigen gratis toegankelijk muziekprogramma en kinder-vertelprogramma. Op het festivalterrein van WinterWarmte is het heerlijk toeven met vuurtjes, chocomel-keuzemenu, lekker hapjes en glühwein.

Programma Festival

Tot en met dinsdag 24 december spelen musici in de sfeervolle muziektent van WinterWarmte op het Grote Kerkplein. Er is gekozen voor vuige rock ’n roll, traditionele bluegrass en vooral veel evergreens. Het is een gratis toegankelijk programma, met ’s middags kinder-vertellers en activiteiten.

© RTV Focus

Striptekeningen

Achttien striptekeningen van de verhalen die opgevoerd worden tijdens het Wereldberoemde verhalenfestival staan op reuzenpanelen tentoongesteld op WinterWarmte. Ze zijn getekend door studenten van de opleiding Comic Design van ArtEZ hogeschool voor de kunsten.

WinterWarmte vertelmiddagen

Jonge vertellers van de Van der Capellen Scholengemeenschap vertellen verhalen voor kinderen. Op de zondagmiddag is er aan de nabijgelegen Luttekestraat ook nog een sfeervolle kerstmarkt. Er komen diverse verrassingsacts voorbij.

WinterWarmte muziekprogramma

Zondag 22 december
16.00-20.00 uur – MISK

MISK staat voor soulvolle ‘guilty pleasures’. Met driestemmige zang, elektrische en akoestische gitaren, synthesizer en een loopstation geven Cynthia Strikkers, Zoë van Harskamp en Butet Tamba elk nummer een eigen karakter.

20.00 – 23.00 uur – The Cowpokes

Traditionele Amerikaanse folk, old-time country en bluegrass door Charly Jansen (mandoline en zang), Edwin Herkert (banjo en zang) en Peter Noppen (gitaar en zang). Op hun eigen oorspronkelijke wijze vertolken ze prachtige meerstemmige traditionals, veelal met Ierse invloeden. The Cowpokes gooiden hoge ogen bij Holland’s Got Talent in 2019 en ze stonden onder meer op Muddy Roots Europe (BE), De Zwarte Cross, EWOB Bluegrass en Mañana Mañana.

Maandag 23 december
16.00-20.00 uur – Huub & Henk

Huub & Henk zijn twee muzikanten die hun mannetjes staan als het gaat om unplugged rock’n’roll. Van minidisks of andere elektronische hulpmiddelen willen ze niks weten. Deze échte kerels brengen een heftige portie pop, rock en evergreens, louter met gitaren en zang. Huub & Henk bestaat uit Toon van den Berg en Hans van Sambeek. Ze putten uit het repertoire van de fifties tot en met de eighties. Maar als u het lief vraagt, doen ze ook verzoekjes.

20.00-23.00 uur – Harvest

Al meer dan 25 jaar spelen de mannen van Harvest liedjes uit honderd jaar popmuziek; meerstemmig, akoestisch en multi-instrumentaal. Ze spelen alleen wat ze leuk vinden. Van Neil Young, Hank Williams en Los Lobos tot Raymond van ’t Groenewoud, Stealers Wheel, Hans Bouwens, de Stones en Bob Dylan. Albert Bartelds (zang, gitaar, mandoline), Peter Dees (zang, gitaar, banjo) Jeroen van Halem (zang, slappe bas), Wim Holsappel (zang, gitaar), Rick Mensink (drums, percussie, (neus)fluit), Elco Stalknecht (zang, piano, accordeon).

Dinsdag 24 december

16.00-20.00 uur – 3 bands i.s.m. Kerstival HESZ
20.00-23.00 uur – De Zaak

Met een smakelijke balans tussen stevige rock ’n roll, lekkere jazz en frisse popliedjes spelen de jongens van De Zaak elke voet van de vloer. Authentiek, charmant en übermuzikaal. De Zaak is een band van energieke muzikanten en beste vrienden. Jonge boeven in de beste vorm van hun leven.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button