Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Winterse TED-jump in Zwolse gracht met wethouder Ed Anker en Robert Bridgeman

Op vrijdag 2 januari om 14.00 uur trotseren Ed Anker, wethouder van Zwolle en Robert Bridgeman, bekend van de Kilimanjarotocht in korte broek, kou, wind, regen, ijzel en sneeuw. Met een spectaculaire TED-jump in de Zwolse gracht tegenover museum De Fundatie gaat Robert Bridgeman, geassisteerd door Ed Anker, op zoek naar de X-factor van TEDxZwolle2015. Hoe ze dat doen in deze winterse omstandigheden? Kom kijken en ga ook de uitdaging aan. Dit is je kans om Robert Bridgeman zelf in actie te zien en ingewijd te worden in de verschillende technieken die mensen in staat stellen om extreme klimaat en weersomstandigheden te weerstaan.

Robert Bridgeman is een van de sprekers van TEDxZwolle2015. In het deelprogramma Extreme laat hij zien dat mensen met ademhalingstechnieken, mindset en training in staat zijn zich aan te passen aan extreme omstandigheden, of dit nu ijzige kou of verzengende hitte is. Op 28 januari gaat TEDxZwolle2015 dan ook niet alleen over waterrobuuste en klimaatbestendige steden, maar ook over de kracht van mensen. Dit is een thema dat ook Ed Anker na aan het hart ligt. In 2013 verzorgde hij zelf, als wethouder van Almere een TED-Talk onder de titel Fighting the radar of fear.

Climate, Active, Cities

TEDxZwolle inspireert tot het bouwen aan duurzame steden. Een van de invalshoeken is de klimaatverandering en de effecten daarvan op onze steden. De kans op weersextremen als hitte en wateroverlast nemen toe. In de Deltabeslissing Ruimtelijke Adaptatie (september 2014) is afgesproken dat de bebouwde omgeving in Nederland in 2050 zo goed mogelijk klimaatbestendig en waterrobuust is ingericht. Maar hoe doe je dat? Hoe voorkom je dat gebouwen, infrastructuur, natuur en onze gezondheid schade ondervinden van weersextremen? Hoe kun je toekomstgericht bouwen en functies slim combineren? Een andere invalshoek is de mens. Hoe wapenen we ons zelf tegen klimaatveranderingen en wie neemt welk initiatief om de leefomgeving mooier en gezonder te maken?

Partners TEDxZwolle

De organisaties die TEDxZwolle 2015 mogelijk maken zijn: Arjan Duijn Consultancy, Boerdam, Deltares, Deltion, gemeente Zwolle, Hogeschool Windesheim, Kennispoort Regio Zwolle, Landschap Overijssel, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Natuur en Milieu Overijssel, Nieuwe Buitensociëteit Zwolle, Polymer Science Park, Provincie Overijssel, Rabobank IJsseldelta, Trendbureau Overijssel, Universiteit Twente, VHG, Vitens , Waterschap Groot Salland, Waterschap Reest en Wieden, Waterschap Rijn en IJssel, Waterschap Vallei-Veluwe, Waterschap Vechtstromen en Waterschap Zuiderzeeland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button