Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

‘Winter in Transit’ maakt van oude politiebureau exporuimte en shop

Exposities, evenementen, open werkateliers en 'made by' winkel

Zwolle – De komende wintermaanden staat Transit, het voormalig politiekantoor aan de Luttekestraat, bol van de activiteiten. Onlangs werd afgetrapt met met het evenement ‘Bring your own beamer’. Vanaf die dag is ook  een FUNDATIEfusion te zien met een werk van kunstenaar Elise van der Linden. Om ook aan de buitenkant te laten zien dat het oude politiebureau een metamorfose heeft ondergaan is afgelopen vrijdag een enorme strik rondom het pand geplaatst.


VIDEO – Cibap presenteert Bring your own Beamer

Tijdens een ‘one-night-exhibition’ op 23 november 2018, lieten vormgevers en videokunstenaars, van onder andere het Cibap, hun werk zien. Onder de noemer ‘Neem je eigen beamer mee en projecteer!’ werden die avond alle muren, plafonds, vloeren, doeken en hoeken gebruikt worden om creatieve ontwerpen en video’s op te projecteren.

Foto’s © Peter Denekamp


FUNDATIEfusions: Elise van der Linden

Museum de Fundatie de Fundatie toont een videowerk uit eigen collectie van kunstenaar Elise van der Linden. Zij maakte eerder video-installaties voor onder meer Lowlands en ze realiseerde in 2017 met de Fundatie een pop-up museum voor theaterfestival de Parade.

Made By

In het pand biedt Cibap aan studenten en oud studenten de gelegenheid om hun creatieve producten aan de man te brengen. Met de ‘Made by winkel’ krijgen zij een podium maar vooral ook de mogelijkheid om stappen te zetten in ondernemerschap; het gehele proces van ontwikkeling en proto-typing tot vermarkting en verkoop.

ArtEZ master Interior Architecture & Cibap Graduates

Naast de FUNDATIEfusion zijn er in de wintermaanden in Transit wisselende exposities te zien. Vanaf 7 december tonen studenten van Corpo-real Master Interior Architecture van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten grote installaties in een expositie. Vanaf 23 januari is er eindwerk van Cibap studenten te zien die in diezelfde maand hun diploma behaalden.

Transit

De gemeente Zwolle is blij met deze tijdelijke invulling. Het voormalig politiebureau is eigendom van de gemeente Zwolle. In 2019 zal het pand een definitieve invulling krijgen. Welke invulling dat wordt, is nog niet duidelijk. Het is de bedoeling dat deze invulling de aantrekkingskracht van de Luttekestraat vergroot en bijdraagt aan de loopstroom vanaf de grachtzijde. Met een klankbordgroep vanuit de ondernemers van de Luttekestraat wordt hier ook over nagedacht. Tot eind februari 2019 stelt Cibap het in samenwerking met een aantal partners open voor publiek. Het wordt gebruikt als etalage van de creatieve sector en ontmoetingsplek voor creatieve professionals. De ‘Made by winkel’ op de begane grond maakt steeds deel uit van die etalage. Er zijn wisselende exposities op de begane grond en op de tweede verdieping. Tot slot zij er in ‘Transit’ diverse werkruimtes voor creatieve professionals en studenten. ArtEZ studenten hebben de tweede verdieping in gebruik genomen als studio’s waar groot ruimtelijk werk gemaakt wordt: Corpo-real CAMP*.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Bekijk ook
Close
Back to top button