KabelkrantNieuws uit ZwolleVoetbalVV Berkum

Wint Berkum dit weekend van RKAV Volendam?

"We moeten vol aan de bak"

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij RKAV Volendam, dat zeker op eigen terrein moeilijk te verslaan is. De Zwollenaren moeten proberen een passend vervolg te geven aan de winst van afgelopen week, hun eerste overwinning van deze nog prille competitie. “Al heel snel in het seizoen krijgen we daar een wedstrijd waar het écht om gaat, dus we zullen volle bak moeten gaan,” weet Berkum-back Frank van der Burg. “Volendam zal er met een sterk team staan, dus we gaan er zeker niet lichtzinnig naar toe. Maar alles is nog mogelijk, alle ploegen staan nog dicht bij elkaar.”

Volendam was in het vorige, korte, seizoen de enige ploeg die Berkum op een nederlaag wist te trakteren want in Noord-Holland werd het toen 1-0. Ook dit jaar begon het team van trainer Johan Steur weer sterk: In het openingsduel werd er met 3-5 gewonnen bij Genemuiden en een week werd HZVV met 2-0 verslagen. Vorige week ging Volendam echter met 2-0 onderuit bij Eemdijk. Trainer Steur zag zijn keurkorps uitgedund door geblesseerde spelers maar miste bovendien vier man die op vakantie waren. Hoewel Volendam een behoorlijk grote selectie heeft bleek dat gemis toch uiteindelijk te lastig om op te vangen. Ondanks alle omzettingen bleef Volendam in die wedstrijd lang op de been, zonder veel te creëren op de vijandelijke helft, maar na rust werd het stugge Eemdijk sterker. Zo’n 20 minuten voor het slot viel de 1-0 en toen de thuisclub even later voor de tweede keer scoorde was de zaak beslist. Volendam was na afloop echter niet onder de indruk. “Volgende week thuis, op een goed veld met de supporters erachter, winnen we gewoon weer,” liet Volendam-verdediger Stan Veerman zelfverzekerd aan het Noordhollandse Dagblad weten. Berkum is dus alvast gewaarschuwd!

Eerste winst

Berkum begon stroef aan het nieuwe seizoen met een 0-0 remise tegen AZSV en een 3-1 nederlaag bij Flevo Boys. Afgelopen week volgde eindelijk de eerste winst, want toen was de ploeg van coach Arno Hoekstra veel te sterk voor Noordscheschut, dat met 4-0 werd opgerold. In de eerste helft bleef het nog bij één doelpunt van Chris van der Meulen, maar na rust namen de Zwollenaren verdiend afstand door goals van Johnsen Bacuna, opnieuw Chris van der Meulen en invaller Boy Boeloerditi. Ondanks de nederlaag van afgelopen week staat Volendam nog steeds op een gedeelde tweede plaats in de Hoofdklasse B, terwijl Berkum door de eerste winst is opgerukt naar een achtste plek. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt echter maar twee punten, dus de belangen zijn groot voor de thuisclub én de bezoekers. “Er is kennelijk veel vertrouwen bij Volendam, dus het is aan ons om daar wat aan te doen,” kondigt Berkum-verdediger Frank van der Burg aan. De wedstrijd RKAV Volendam-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Fijke Hoogendijk uit Enschede en zij zal in het Kwabo Stadion aan de Julianaweg in Volendam om 14.30 uur af laten trappen.