Onderwijs & WetenschapVoorpagina

Winnende groep 8 van Op Weg uit Haarle dineert bij Deltion

Zwolle – Op donderdagavond 25 januari was groep 8 van basisschool Op Weg uit Haarle te gast in het restaurant van Deltion College in Zwolle. Daar hebben ze mogen genieten van een viergangendiner, bereid door studenten van de koksopleiding. Het diner is de hoofdprijs van de fotowedstrijd tijdens de Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid, die Natuur en Milieu Overijssel op 10 oktober organiseerde. De leerlingen van Op Weg maakten samen met voorlezer Jolanda Kieftenbeld de origineelste foto en krijgt deze aan het eind van de avond op een groot doek uitgereikt.

Het thema van de Voorleesactie tijdens de Dag van de Duurzaamheid was ‘gezonde en duurzame voeding’. De studenten van de koksopleiding van het Deltion College hebben de leerlingen van groep 8 van Op Weg uit Haarle laten ervaren dat een gezonde duurzame maaltijd ook heel erg lekker kan zijn. Als winnaars van de fotowedstrijd kregen de leerlingen op donderdagavond 25 januari een heus viergangendiner voorgeschoteld. De leerlingen ervaarden dit als erg chique en lekker. Matthijs Nijboer, directeur van Natuur en Milieu Overijssel, probeerde samen met de leerlingen na elke gang te achterhalen welke ingrediënten zij geproefd hebben. Ook werd de relatie met duurzaamheid gelegd. Ronny Ellen, leraar bij het Deltion College, vertelde vervolgens of de leerlingen het bij het juiste eind hadden. De leerlingen hebben onder andere een bitterballetje van risotto met zwarte knoflook, gepofte varkenshuid en een perencarré gegeten. Al met al was het een culinaire, gezellige en leerzame avond. Jolanda Bonen, opleidingsmanager van team Horeca binnen het Deltion College, en voorlezer Jolanda Kieftenbeld waren ook aanwezig.

Het diner werd mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel. Net als de Voorleesactie draagt het diner bij aan bewustwording over milieu, duurzaamheid en gezonde voeding, en daarmee aan een aantrekkelijke leefomgeving voor de inwoners van Overijssel. De avond sluit bovendien goed aan bij het landelijke programma Jong Leren Eten dat in 2017 is gestart en een impuls wil geven aan voedseleducatie voor alle kinderen in Nederland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button