BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle krijgt eerste stadsbouwmeester

Zwolle- Zwolle heeft een nieuwe stadsbouwmeester aangesteld: Sjoerd Feenstra. Hij gaat per 1 juli 2023 aan de slag om de ruimtelijke kwaliteit van de stad te bewaken en te bevorderen. Feenstra is de eerste stadsbouwmeester van Zwolle. De nieuwe functie is in het leven geroepen op verzoek van de gemeenteraad. Ze diende hiervoor in 2020 een motie in.

De stadsbouwmeester zorgt ervoor dat nieuwe bouwprojecten, stadsontwikkelingen en infrastructuurplannen voldoen aan de gewenste ruimtelijke kwaliteit. Ze houden toezicht op zaken als architectuur, stedenbouw, landschapsontwerp, duurzaamheid en esthetiek. Hij adviseert de gemeente, het bestuur en andere belanghebbenden over ruimtelijke ontwikkelingen, bouwplannen en beleidskwesties. De communicatieve kant is ook een heel belangrijk onderdeel van de functie. Zo organiseert hij bijvoorbeeld publieke bijeenkomsten, workshops of participatieve processen waarin inwoners en belanghebbenden hun input kunnen geven en betrokken kunnen worden bij de ontwikkeling van de stad.

Na een zorgvuldig selectieproces is de heer Sjoerd Feenstra aangesteld als de eerste stadsbouwmeester van Zwolle, met ingang van 1 juli 2023. Hij zal de komende maanden gebruiken om de stad te leren kennen en een plan van aanpak op te stellen voor zijn werkzaamheden.

Dit is een Focus-premium artikel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button