EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Winkelketen Xenos schrapt 250 banen

Xenos schrapt de komende tijd 250 banen. Zes of zeven filialen worden gesloten. Welke dat zijn is niet bekend. Ook wordt de winkelformule vernieuwd. Met deze maatregelen wil het concern de omzet en marge vergroten en de bedrijfskosten verlagen. Woensdagavond zijn de medewerkers hierover geïnformeerd.

Leidinggevende en coördinerende functies

Xenos heeft bijna 200 vestigingen in Nederland waarvan twee in Zwolle (centrum en Zuid). Er werken in Nederland en Duitsland ongeveer 3.500 mensen. De voorgenomen maatregel heeft als gevolg dat diverse leidinggevende en coördinerende functies in de filialen komen te vervallen en daarmee circa 250 winkelmedewerkers boventallig worden.

De directie meldt: ‘We betreuren het dat er bij Xenos afscheid moet worden genomen van gewaardeerde collega’s. Om de betreffende collega’s zo goed mogelijk te ondersteunen, wordt in overleg met de vakorganisaties een Sociaal Plan opgesteld.’

Blokker Holding

Xenos maakt onderdeel uit van de Blokker Holding waar ook Blokker, Marskramer, Bart Smit, Intertoys, Leen Bakker en Big Bazar onder vallen.

Het concern schreef afgelopen jaar rode cijfers door hogere kosten en dalende omzetten bij huishoudelijke artikelen. Bij winkelketen Blokker was al een reorganisatie in gang gezet. Hier verdwijnen 390 arbeidsplaatsen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button