EconomieNatuur & DuurzaamVoorpagina

Winkelgebied Broerenkwartier Zwolle steeds groener en levendiger

Zwolle – Op verschillende plekken in het Broerenkwartier in Zwolle verschijnen de eerste geveltuintjes. Eén van de gezamenlijke acties van de gemeente Zwolle, ondernemers en inspirator Rhoda van Eeden  om dit winkelgebied in het centrum een levendig en commercieel interessant onderdeel van het stadshart te laten zijn.

De eerste stadstuintjes zijn deze week aangelegd onder andere naast de Hema lunchroom, op de hoek van de Spiegelstraat en de Diezerstraat. Het andere tuintje ligt in de Broerenstraat in de buurt van Brasserie Dunnink.  Zwollenaar en tuinadviseur Harry Pierik is verantwoordelijk voor het ontwerp.  De tuintjes worden nu aangelegd in verband met de aanhechting tegen de muren.

Zowel de Broerenstraat als de Spiegelstraat ontsluiten het Broerenkwartier vanaf de Diezerstraat. De stadstuintjes moeten de aanlooproutes naar dit winkelgebied aantrekkelijker maken voor de consument. Naast de stadstuintjes lopen er vele andere initiatieven in het Broerenkwartier. Zo is binnen een jaar tijd het plein voor Waanders in de Broeren verlevendigd met een groot horecaterras en is er een groenpaviljoen aangelegd. In de Spiegelstraat heeft een ondernemer een bistrosetje geplaatst. Compleet met krant en bloemetje zodat de klanten uit de winkel even kunnen genieten van een kopje koffie.  Zo ook in de Broerenstraat waar twee maanden geleden een bankje werd geplaatst om even bij te komen of te genieten van een patatje.

 

28856792236_8300a2a131_z
Stadstuintje Broerenstraat

 

Bankje Broerenstraat
Bankje Broerenstraat
27814958704_4f4f7feddb_z
Plein voor Waanders in de Broeren
28398843676_569da22795_z
Groenpaviljoen Broerenkerkplein

 

Kaart: Broerenkwartier

Gerelateerde artikelen

Back to top button