EconomieNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Winkelcentrum Stadshagen krijgt bomen, hagen en bankjes

Werkzaamheden sfeerverbeteringen in volle gang

Momenteel wordt er hard gewerkt om de sfeer in het winkelcentrum te verbeteren. Het plein voor het Cultuurhuis, de Werkerlaan, Wade en Belvédèrelaan worden allemaal onderworpen aan de nodige bouwkundige aanpassingen.

Meer groen en betere verlichting

Winkeliersvereniging Stadshagen, eigenaresse Corio en wijkstichting Stadshagen Totaal hebben samen met de gemeente een plan gemaakt om de sfeer te verbeteren. Ook de omwonenden werden bij de plannen betrokken. Met meer groen, meer en betere verlichting, de plaatsing van een aantal banken en het weren van fietsen in de Wade krijgt het centrumgebied meer uitstraling.

Klein pleintje met bomen, hagen en bankjes

In de Wade wordt voorzien van meer groen en een mooi vormgegeven bank. En ook bij de uitloop aan de Belvédèrelaan komt een klein pleintje met bomen, hagen en bankjes. Het plein aan de kant van de Werkerlaan, waar nu nog vooral fietsenstallingen staan, wordt momenteel onder handen genomen en een deel van de stenen maakt plaats voor groen en bankjes.

De initiatiefnemers hebben in het hele traject uitvoerig gesprekken gevoerd met de omwonenden over het plan. De omwonenden zijn over het algemeen tevreden over het plan, maar hebben de zorg uitgesproken dat door het toevoegen van extra banken het overlastprobleem van hangjongeren kan gaan toenemen. De initiatiefnemers en omwonenden hebben daarom een beheersplan in samenwerking met de jongeren opgesteld om overlast tegen te gaan.

Parkeren fietsen

Ook het fietsparkeren in de Wade is meegenomen in de plannen om de sfeer in het winkelcentrum te verbeteren. Dit is immers een doorn in het oog van menig bezoeker. De acties hiervoor worden na het uitvoeren van de werkzaamheden op ludieke wijze uitgerold. Daarnaast buigen de winkeliers zich ook over het ordelijk houden van het winkelcentrum.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden medio april afgerond. Op vrijdagmiddag 24 april a.s. om 16.00u worden de sfeerverbeteringen feestelijk geopend.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button