Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Windesheimstudenten maken 36 uur live radio voor goede doel

Zwolle – Een groep eerstejaarsstudenten Journalistiek van hogeschool Windesheim is woensdagmiddag begonnen met 36 uur live radio maken voor het goede doel Ervaringsmaatjes.

De marathonuitzending wordt vanuit het Zwolse studentencafé Het Vliegende Paard uitgezonden op RTV Zwolle.

Ervaringsmaatjes voor jonge mantelzorgers

De studenten zetten zich met hun uitzending in voor Ervaringsmaatjes van Stichting Informele Zorg Twente. Het project is in het leven geroepen voor kinderen die in hun directe omgeving te maken hebben met een ziek familielid. Bij Ervaringsmaatjes staat niet het zieke familielid, maar deze jonge mantelzorger centraal. Jongvolwassenen die iets soort gelijks hebben meegemaakt komen één keer per week langs om een leuke activiteit te ondernemen of hun ervaring uit te wisselen.

36 uur radio

Enkele hoogtepunten op de woensdag van deze 36 uur radio waren het middagprogramma met Commissaris van de Koning Andries Heidema, het sportprogramma met verschillende topsporters en het avondprogramma met de winnaar van de Groningse popprijs. Donderdag begon met de Europese Verkiezingen: Tweede kamerlid Zihni Özdil van GroenLinks en FvD statenlid Dorien Rookmaker zullen te gast zijn.

Klusjesteam

Tijdens de marathonuitzending proberen de studenten de stichting onder de aandacht te brengen. Daarnaast halen zij geld op om ervoor te zorgen dat SIZ leuke activiteiten kan blijven organiseren voor de jonge mantelzorgers. Tijdens de 36-uur durende uitzending zijn er klusjesteams actief in Zwolle. In ruil voor een financiële vergoeding doen zij klusjes voor verschillende winkels en bedrijven. Zo gaan zij helpen in een sportschool bij de brandweer en op een boerderij.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button