Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Windesheimse kinderen wensen eenzame opa’s en oma’s een fijne kerst

Zwolle – “Hallo mevrouw of meneer, ik wens u een fijne Kerst. Heeft u de kerstboom al staan?” Het is één van de teksten die de kinderen van de Florens Radewijnsschool in Windesheim maandag op de kerstkaart hebben geschreven. Deze zeventig kaarten gaan naar ouderen die de feestdagen alleen doorbrengen.

De kinderen die ijverig en vol liefde aan de kaarten werken zijn trots op het resultaat. Zeventig versierde kerstkaarten met een zelfbedachte tekst. De kinderen kunnen zich bijna niet voorstellen dat er opa’s en oma’s zijn die geen bezoek of een kaart krijgen met kerst. Toch zijn er in Nederland 1 miljoen eenzame ouderen. Een vriendelijk kaartje van een onbekend kind, betekent al veel voor hen. De Florens Radewijnsschool wil daar graag iets in betekenen.

Omkijken

‘Bij ons op school zijn we betrokken en vinden we het belangrijk dat we naar elkaar omkijken’, aldus schoolleider Chiel de Lobie. ‘Het past bij onze school en bij onze kinderen dat we dit principe ook uitdragen. Dit keer in de vorm van een kerstkaart.’ “Ik zit in groep 4. Ik vind het leuk om u te schrijven. Fijn kerstfeest.”

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button