Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Windesheim studenten gaan strijd aan met smartphone-verslaving

Zwolle – Communicatiestudenten van Hogeschool Windesheim zijn begin deze week gestart met een campagne over ‘socialbesitas’. Donderdag was er een groep studenten te gast bij Thorbecke Scholengemeenschap om het onderwerp aan te kaarten bij de leerlingen.

Met socialbesitas wordt de verslaving aan sociale media en het gebruik van smartphones bedoeld. Uit onderzoek blijkt namelijk dat jongeren zo’n vierenzestig berichten per dag versturen en 154 berichten binnenkrijgen. Sommige leerlingen gaven zelfs aan acht uur per dag op hun mobiele telefoon te zitten.

Volgens student Jarno van Oene is het belangrijk dat kinderen daar bewuster van worden: “We willen duidelijk maken dat het niet persé slecht is, maar dat leerlingen er juist minder mee bezig moeten zijn. Veel social media gebruik zorgt ervoor dat de leerlingen slecht slapen, vermoeid zijn en minder goede resultaten halen op school.”

Om de leerlingen van de telefoon af te houden, hebben de Windesheim-studenten verschillende activiteiten georganiseerd. Zo konden de leerlingen op het schoolplein live FIFA spelen in de pauze en waren er in de aula verschillende spelletjes bedacht. Maar ook tijdens de lessen werd er volop aandacht besteedt aan het onderwerp. “In de lokalen geven wij presentaties aan alle brugklassen. In die presentaties gaan we in gesprek met de leerlingen over dit onderwerp,” aldus Van Oene.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button