CoronavirusNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Windesheim stelt mondkapjesplicht in

Zwolle – Hogeschool Windesheim in Zwolle stelt met ingang van aanstaande maandag een mondkapjesplicht in. Studenten en docenten moeten dan in de ‘openbare’ ruimtes in de campusgebouwen een mondkapje dragen.

‘Vanuit de gedachte ‘veiligheid voorop’ hebben we vandaag het besluit genomen om vanaf aanstaande maandag binnen onze gebouwen mondkapjes verplicht te stellen. Deze verplichting geldt NIET in de klas, tijdens de (sport)les of in een werkkamer. De verplichting een mondkapje te dragen geldt WEL in alle andere ‘openbare’ ruimtes in onze gebouwen in Zwolle en Almere. Dat zijn de ruimtes waarin je van de ene naar de andere plek loopt en beweegt: de gangen, trappenhuizen, kantines enz. Daar is het gebruik van een mondkapje vanaf aanstaande maandag verplicht. In praktijkruimtes volg je het protocol dat is opgesteld voor die ruimte.’ zo stelt de hogeschool in een verklaring.

Studenten, medewerkers en bezoekers moeten in de gebouwen dus overal een mondkapje dragen. Alleen binnen de leslokalen, tijdens de sportles en in kantoorruimtes – waar alles is ingericht op de anderhalve meter afstandsnorm – is het mondkapje niet verplicht. ‘Dus als je binnenkomt heb je je mondkapje op, totdat je in je leslokaal zit. Daar mag je het mondkapje afzetten. Zit je les erop? Zet dan je mondkapje weer op voordat je het leslokaal verlaat.’ aldus Windesheim.

‘We beseffen dat de maatregel om mondkapjes te dragen opnieuw veel vraagt van onze studenten en medewerkers, maar de gezondheid van onze studenten en medewerkers gaat voor alles. Samen voorkomen we verspreiding van corona. We vertrouwen op jullie begrip en medewerking.’

Bij Windesheim in Almere en Zwolle studeren ruim 24.000 studenten, honderden cursisten en werken ruim 2.200 medewerkers.

Gerelateerde artikelen

Back to top button