BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Windesheim gebouw X weer bijna open

Twee weken nodig om terug te verhuizen

Zwolle – Het gebouw X van Windesheim is door de aannemer vrijgegeven om weer in gebruik genomen te worden. De school heeft twee weken nodig om alle spullen weer terug te verhuizen. De bedoeling is dat het gebouw op 12 november weer gebruikt wordt door de studenten. Zo’n jaar geleden moest het gebouw gesloten worden omdat er twijfels bestonden over de constructie. Deze zou veel gelijkenis vertonen met de parkeergarage bij Eindhoven Airport die mei 2017 instortte. Daarom werden alle gebouwen in Nederland met vergelijkbare vloerconstructies onderzocht, waaronder gebouw X op de campus van Windesheim Hogeschool.

Vloer verstevigd met 7.800 bollenankers

Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de bollenplaatvloer die geconstrueerd was met zogenaamde breedplaatvloeren niet voldeed aan de nieuwe eisen. En dus ging het gebouw in oktober 2017 dicht voor een bouwtechnische aanpassing. De vloeren van gebouw X zijn de afgelopen periode verstevigd door 7.800 bollenankers te plaatsen. De kosten voor het herstel bedroegen 4,5 miljoen euro.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft aangegeven begin 2019 met een nadere uitwerking van de veiligheidsrichtlijnen te komen. Windesheim wacht deze af en zal indien nodig opvolging geven aan nieuwe adviezen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button