Voorpagina

Win €1000,- voor je buurt! | Door een uurtje het licht uit te doen!

Jeroen van Doornik is de nachtburgemeester van Zwolle en Martijn van Hese de partijleider van de Partij voor Cultuur. Volgende week trekken beide heren in een camper door Overijssel als ambassadeurs voor Earth Hour. Hun doel: zo veel mogelijk buurten in de hele provincie “op zwart” krijgen tijdens het internationale Earth Hour op 25 maart tussen 20:30 en 21:30.

De camper staat al klaar, de camera’s draaien, geluid: check! De mannen heren leggen verslag van hun vier dagen en nachten in de provincie en praten met inwoners en bestuurders van Overijssel: hoe wordt er gedacht over energieverbruik? Welke initiatieven besteden al aandacht aan het evenement? En is het in Olst ’s avonds donkerder dan in Enschede?
Sowieso de moeite waard om daar een kijkje te nemen. Op de website kan iedereen zijn eigen idee namelijk uploaden om jouw buurt/straat/wijk “op zwart” te krijgen. In de vorm van een zelfgemaakte video. Dus pak je telefoon en maak een film over je buurt. Interview je buren, je vereniging of je burgemeester. Het beste idee kan 1000,- winnen om uit te geven met jou straat aan een duurzaam doel. Bijvoorbeeld om de buitenverlichting van jou en je buren energie-vriendelijk te maken, of een eet-tuin aan te leggen. Of een buurt barbecue (wél met eerlijk vlees, natuurlijk.) Vertel ons wat je gaat doen om je buurt een uur op zwart te krijgen en wat je met het prijzen geld wilt doen, het beste idee wint! Ga naar de site en zet jou buurt OP ZWART!

Tijdens het wereldwijde evenement gaat op veel plaatsen tegelijkertijd het licht uit, zo ging vorig jaar het licht op de Zwolse Peperbus exact tegelijk uit met het licht van de Eiffeltoren in Parijs. Ook dit jaar wil de organisatie – HeelBreed, Partij voor Cultuur en Fotografie Sterre Delemarre – de handen ineen slaan om op opvallende wijze zoveel mogelijk aandacht te vragen voor dit event van WWF en daarmee voor duurzaamheid en bewustwording in het gebruik van energie en onze aarde.

 

bwebsite Buurt op Zwart Facebook

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button