KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Win-actie met gratis vloerisolatie

Zwolle – Assendorpers met een slecht geïsoleerd huis maken deze maand kans om in de prijzen vallen. Zij kunnen een van de twee gratis vloerisolaties winnen die de Stichting 50 tinten groen Assendorp weggeeft. Bewoners met het slechtst geïsoleeerde huis of degene die de meest originele foto van tocht en kou maakt in eigen huis, maken kans op een gratis geïsoleerde vloer.

Eigenaren van historische, vaak slecht geïsoleerde woningen in Assendorp worden relatief hard getroffen door de stijgende energieprijzen. De beste maatregel tegen hoge gasrekeningen is betere isolatie. Dat is voor veel bewoners een flinke uitdaging. Stichting 50 tinten groen Assendorp stimuleert hen met een winactie en
met gratis isolatiematerialen en energiecoaching.

Bewoners van koude, tochtige huizen worden opgeroepen mee te doen met de win- actie. Hierin maken zij kans op een gratis vloerisolaties ter waarde van €1500. De prijs gaat naar degene die de meest originele of dramatische foto van de tocht en kou in eigen huis maakt, én naar degene met het slechtst geïsoleerde huis van Assendorp. Deelnemers in de laatste categorie ontvangen een link naar een vragenlijst over de staat van hun huis.

De foto of de ingevulde vragenlijst kunnen tot 14 oktober worden ingediend. De winnaars worden op 18 november op een bewonersavond over isolatie bekend gemaakt. Als deelnemers liever anoniem willen blijven, kunnen ze dat vermelden bij de inzending.

Gratis isolatiematerialen

Alle deelnemers ontvangen een pakket met gratis isolatiematerialen. In het pakket zitten tochtstrips, radiatorfolie, een brievenbusmond, een deurdranger en instructies om de cv-ketel zuinig af te stellen. Assendorpers kunnen deze pakketten ook ophalen bij de Weggeefwinkel aan de Molenweg.

Wie meer wil weten over isoleren, is welkom op de bewonersavond op 18 november bij Wijkcentrum de Enk. De stichting presenteert hier aanbieders voor grote isolatiemaatregelen, zoals vloer- muur en dakisolatie, óók voor de doe-het-zelvers.

Achtergrond

50 tinten groen Assendorp wil bewoners van Assendorp stimuleren, adviseren en begeleiden bij maatregelen die de duurzaamheid van de wijk bevorderen. De activiteiten richten zich op o.a. energiebesparende maatregelen, vergroening van huizen en straten maar ook het delen van auto’s en composteren van GFT afval. Daarnaast vertelt de organisatie verhalen en geeft informatie over verduurzaming om bewoners te betrekken, enthousiast te maken en om plezier te hebben met het verduurzamen.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren