Kunst & CultuurMagazineNieuws uit Zwolle

Willem Ruis – De show van zijn leven in De Spiegel Zwolle

Woensdag 3 februari 2016 – aanvangstijd 20.00 uur – locatie de spiegel – rabozaal


***Winnaar van de Musical Award voor Beste Script!***

Een sprankelende, magische muziektheaterproductie, in de traditie van voorstellingen als Sonneveld en Toon. Onderwerp is Nederlands grootste showmaster ooit: Willem Ruis. Willem Ruis was de zoon van een alleenstaande moeder en een vader die hem nooit heeft erkend. Hij heeft maar één droom: zo beroemd worden dat zijn vader heel erg trots op hem zou zijn. En dat lukt. In de jaren zeventig denderde hij de Hilversumse televisiewereld binnen. Met zijn tomeloze energie, liefde voor show en modern-brutale toon wist hij onmiddellijk een groot publiek voor zich te winnen.

Volksrkrant: Musical Willem Ruis heeft ijzersterk script en geweldige cast

De voorstelling volgt Willem en de twee belangrijkste personen in zijn leven, die hij steeds meer verwaarloost: zijn vrouw Ineke, zijn muze, en zijn grote vriend Leo Moster (een fictief personage) die Willem helpt snel op te klimmen in de televisiewereld. Terwijl Willems roem stijgt en stijgt, brokkelt zijn privéleven langzaam af en worden Leo en Ineke in elkaars armen gedreven. Door keihard werken weet Willem de structuur in zijn leven weer terug te veroveren, maar het onmenselijk harde werken heeft zijn tol geëist…

In de foyer van de theaters is De Willem Ruis Experience te zien, een met de productie meereizende tentoonstelling waarin vele opzienbarende foto’s, rekwisieten en kostuums uit de Willem Ruis Shows worden tentoongesteld. Beleef de tijd van toen ook, door Willem op TV te zien schitteren.

Willem Ruis Cast
Willem Ruis Cast
Kaarten bestellen
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button