Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle verliest in Rotterdam

PEC Zwolle heeft op bezoek bij Feyenoord in Rotterdam met 2-0 verloren. In de eerste helft heeft Zwolle nog wel de controle, maar in de tweede helft zijnde Rotterdammers toch sterker. ,,We hebben aanvallend niets laten zien”, vindt trainer Ron Jans.

In de eerste helft was Feyenoord in de beginfase de betere. Een inzet van Jean-Paul Boëtius kon door de Zwolse defensie maar net geblokkeerd worden. Na dat eerste kwartier kwam Zwolle beter aan voetballen toe. Het leverde een mogelijkheid op voor spits Tomas Necid. De spits kreeg de bal na een voorzet van Jody Lukoki, maar zijn poging werd gekraakt door de Rotterdamse verdediging. Hierdoor bleef het bij rust 0-0. ,,We stonden toen best goed”, vond doelman Warner Hahn, die voor even terug was bij Feyenoord.

Na vijf minuten in de tweede helft was het Zwolse verzet gebroken. Uit een Rotterdamse vrije trap, volgens trainer Jans had Zwolle die vrije trap moeten hebben, belandde de bal voor de voeten van Sven van Beek. De verdediger schoot beheerst raak. Toen tien minuten later Boëtius de 2-0 maakte, was de wedstrijd definitief gespeeld. Zwolle probeerde het nog wel, maar verder dan een kopbal van invaller Mustafa Saymak kwam PEC Zwolle niet.

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle in eigen huis. FC Groningen (19.45 uur) is dan de tegenstander.

Feyenoord – PEC Zwolle 2-0 (0-0).
Toeschouwers:  47.500