Carnaval 2020Nieuws uit ZwolleRadioStudio Stadkamer

Willem 1 van Bourgondie klaar voor Sassendonk

Nog drie dagen dan barst Carnaval weer helemaal los.

Zwolle – “Dan staat er ineens 20 oudprinsen en vorsten voor je deur met de vraag of jij de volgende Stadsprins van Sassendonk wil zijn” Wim Keijl moest er – samen met zijn gezin even over nadenken maar zei toch ja. Ondertussen zijn we bijna driekwart jaar verder en is Willem 1 van Bourgondie er al helemaal klaar voor. In Studio Stadkamer keek Radio Focus al even vooruit naar het komende weekend.

Studio Stadkamer is het lunchprogramma van Radio Focus. Iedere dinsdag, woensdag en vrijdag – tussen 12 en 14 uur – praten we je bij over alles wat er in Zwolle speelt.
Ook dit jaar wordt het carnaval in Sassendonk weer geopeend met het opzetten van het Eileuversnest op de vrijdagnacht om 24.00 uur. Maar kom wel op tijd – bijvoorbeeld om 23.11 uur – dit onderdeel trekt namelijk alleen al honderdenbezoekers.

Op zaterdag 22 februari loopt de officiële start van het Sassendonkse carnaval anders dan anders. Al jaren zijn we gewend dat de Stadsprins samen met de Jeugdstadsprins om 10:11 uur met de trein in Sassendonk aankomt. Dat is het eerste moment waarop de Stadsprins het roer in handen heeft.

Dit jaar zal Stadsprins Willem van Bourgondië I letterlijk het roer omgooien. Om begrijpelijke redenen is een aankomst op het station dit keer niet mogelijk. Maar niet getreurd want er is een fantastisch alternatief gevonden! In 2014 heeft het toenmalige Prinsendom van Sassendonk de krachten gebundeld en geld ingezameld voor Stichting Schipper Mag Ik Ook Eens Varen en de bouw van het schip “De Jonathan”. Hiermee is een band ontstaan tussen de Stichting en het carnaval. Vier jaar later is een prachtig schip opgeleverd dat vaartochten organiseert voor mensen met een beperking. En datzelfde schip helpt op 22 februari 2020 het Sassendonkse Carnaval. Dit door geheel belangeloos alle Hoogheden en hun Adjudanten gezamenlijk de stad binnen te varen en hen aan wal te zetten op het Rode Torenplein rond 10:11 uur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button