Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Willeke Alberti, Dolly Dots dames, Jody Bernal, 2Brothers on the 4th Floor en Radio NL op Zomerfestival Zwolle

Zwolle – Dit jaar belooft de zomer in Zwolle spectaculair afgesloten te worden met een driedaags zomerfestival, een samenwerking van het Straatfestival en het Zwolle Pride Festival. Van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 25 augustus zal de binnenstad bruisen van muziek, dans, kunst en theater verspreid over meer dan vijftien podia. Grote namen zoals Willeke Alberti, Just a Little Bit More, met de originele Dolly Dots-leden Esther en Anita, Jody Bernal en 2Brothers on the 4th Floor zullen optreden. Bovendien verhuist Radio NL haar uitzending naar Zwolle voor dit speciale weekend. Ook zijn er (kinder)activiteiten, een buitenfilm, proeverijen en een zomeravondmarkt.

De organisatie van het zomerfestival wordt gedaan door Gastvrij Zwolle (Zwolse Evenementen Organisatie en het ZwolleFonds) en Stichting MYpodium, die bekend zijn van evenementen zoals Koningsnacht en -dag en het Zwolle Pride Festival.

Willeke Alberti en andere artiesten

Het festivalprogramma biedt een keur aan artiesten, waaronder Willeke Alberti die zaterdag zal optreden op het Rodetorenplein tijdens haar laatste bandtour door Nederland. Daarnaast zullen ook Jody Bernal en 2Brothers on the 4th Floor optreden. Een van de hoogtepunten is de kleurrijke Pride Parade op zaterdagmiddag door de binnenstad, waar vele wagens een boodschap van respect, acceptatie, gelijkheid en inclusiviteit in liefde en leven zullen uitdragen.

Radio NL live vanuit Zwolle

Voor dit speciale weekend zal de Nederlandstalige radiozender Radio NL haar uitzendingen verplaatsen naar Zwolle.

De aankomende weken zullen nog meer namen van artiesten en acts bekend worden gemaakt.

Een festival voor iedereen

Cafés, restaurants en culturele organisaties zorgen voor gezellige podia en activiteiten in hun straat of op hun plein. Bezoekers kunnen genieten van een diverse line-up en een grote zomerse avondmarkt met streekproducten, vintage kleding en meer. Op zondagmiddag is er een markt op het Gasthuisplein en er wordt nog gezocht naar een geschikte locatie voor een buitenfilm.

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren