Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoetbalVoorpaginaZorg & Welzijn

Wilfred Genee stimuleert Zwolse Sportvereningen tot ‘gezonde’ sportkantines

Wilfred Genee, presentator van onder meer het populaire televisieprogramma Voetbal International, heeft dinsdagavond een inspirerende en interactieve lezing gegeven bij Sligro Zwolle. Genee liet – samen met Hennie Spijkerman (assistent-trainer van Ajax) – zo’n honderd vertegenwoordigers van sportverenigingen uit de regio Zwolle inzien hoe groot de noodzaak is om gezonde producten beschikbaar te maken in sportkantines.

Gezonde producten in sportkantines

Met het concept ‘Vullen of Voeden’ wil Wilfred Genee sportverenigingen stimuleren om gezonde producten aan te bieden in sportkantines. Na zijn presentatie liet culinair adviseur Aljen Reurink van Sligro de aanwezigen tijdens een kookdemo zien dat gezond eten helemaal niet moeilijk of duur hoeft te zijn. Aan de vertegenwoordigers van de spotverenigingen werd tevens een verse, jonge kokosnoot aangeboden. “Wij vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan het beschikbaar maken van gezonde producten voor iedereen en daarom hebben we samen met Wilfred Genee deze avond georganiseerd”, vertelt Arthur Reijnders, vestigingsdirecteur van Sligro Zwolle. De bezoekers  gingen allemaal met een tas boordevol gezonde producten en een berg aan ideeën voor de eigen sportvereniging naar huis.

Vullen of Voeden

Vullen of Voeden is een wegwijzer over voeding van, voor en door ouders, opvoeders, docenten, sportverenigingen, wetenschappers, artsen, diëtisten en hulpverleners. Kortom: iedereen die het beste voor heeft met (zijn) kinderen. Doel is om betrouwbare informatie en tips uit te wisselen over voeding voor kinderen en daaraan verwante onderwerpen, zoals bijvoorbeeld gezondheidsproblemen of gedragsproblemen. Ook kinderen zelf komen aan het woord. Vullen of Voeden is er niet alléén voor kinderen: ook voor volwassenen geldt dat gezonde voeding en een verantwoorde leefstijl in grote mate kan bijdragen aan hun gezondheid en geluksgevoel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button