LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Wildness Festival bij Wythmenerplas definitief afgeblazen

Zwolle- Het Wildness Festival 2016 dat op 4 juni bij de Wythmenerplas zou plaatsvinden is definitief afgelast. Dit laat de organisatie weten via hun Facebookpagina.

De situatie die ontstaan is aan de ‪‎Wijthmenerplas‬ in ‎Zwolle‬ is dusdanig negatief dat de organisatoren Studio TaS en Absolutely Fresh hebben moeten besluiten om de handdoek in de ring te gooien. ‘Een hard gelag voor ons als organisatie maar zeker ook voor de vele duizenden bezoekers die Wildness Festival al in hun agenda hadden gezet.’ aldus de organisatie.

Geluidsprotocol

Onlangs ontving de organisatie van de gemeente Zwolle het nieuwe protocol over de metingen van het geluidsniveau bij festivals. Hierop heeft de organisatie advies ingewonnen bij deskundigen en heeft moeten concluderen dat deze normen en metingen niet meer de gewenste geluidskwaliteit kon worden geleverd.

Dreigingen met rechtszaken

Ook heeft de organisatie verschillende e-mails gekregen vanuit de omgeving van de Wythmenerplas waarin gedreigd werd met nieuwe rechtszaken. ‘De Gemeente Zwolle gaf aan Wildness Festival graag voor de stad te willen behouden, maar gaven ons tegelijkertijd geen ruimte om een fatsoenlijk en landelijk geaccepteerd geluidsniveau te produceren. Wat ons het meest verbaast (en steekt) is dat we hebben aangegeven voldoende te hebben aan de norm die bij andere evenementen in Zwolle wordt gehanteerd, maar blijkbaar bestaat er zoiets als normongelijkheid binnen een gemeente, iets dat we nog nergens anders zijn tegengekomen.’

Toch lijkt er nog een sprankje hoop voor de festival liefhebbers. Wildness gaat op zoek naar een nieuwe locatie. En dat zou ook nog binnen Zwolle kunnen zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button