Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Wethouder Paul Guldemond opent duurzaamste hoekje in Zwolse binnenstad

Zwolle – Op 11 oktober opent wethouder Paul Guldemond de Pop -Up winkel Van Waarde op het Eiland, het duurzaamste hoekje van de Zwolse binnenstad. Steeds meer consumenten zoeken naar manieren om hun impact op het milieu te verminderen en bewustere keuzes te maken in hun dagelijks leven. Voor degenen die in Zwolle wonen of de stad bezoeken, is er goed nieuws: Impact Trail lanceert op die dag een unieke website om duurzaamheid te omarmen terwijl je winkelt in de binnenstad van Zwolle. Van Waarde is samen met meer dan 30 andere winkeliers te vinden op Impacttrail.nl

Speciale sticker

Impact Trail heeft een zorgvuldig samengestelde selectie van winkels in de binnenstad van Zwolle verzameld die duurzame producten aanbieden in verschillende categorieën, waaronder food, interieur, cadeau en kleding. Op die manier kunnen shoppers makkelijk bewuste keuzes maken en tegelijkertijd genieten van een leuke winkelervaring. Impact Trail nodigt iedereen uit om de deelnemende winkels te herkennen aan de speciale sticker op hun winkelruit en om te genieten van duurzaam winkelen in het hart van Zwolle.

“ De kritische koper en fijnproever van vandaag, vraagt een product waar je in ieder opzicht blij van wordt. Producten zonder bijsmaak. Dat smaakt beter. Het voelt ook beter. Ondernemers in Zwolle spelen daar volop op in. Daar ben ik als wethouder Circulaire Economie erg blij mee, want zo wordt iedereen beter van jouw aankoop. En dankzij de website van Impact Trail, hoef je nu niet lang meer te zoeken voor shoppen zonder bijsmaak, in onze eigen binnenstad!”, aldus Paul Guldemond, wethouder gemeente Zwolle duurzame economie.

Impact Trail

Impact Trail wordt mogelijk gemaakt door gemeente Zwolle. Gemeente Zwolle vindt duurzaam ondernemen belangrijk en ondersteunt daarom de winkeliers bij de promotie van duurzaam winkelen. Impact Trail brengt de ondernemers onder de aandacht van een breed publiek. Door de zichtbaarheid te vergroten van duurzame producten kan iedereen makkelijker bewuste keuzes maken.

“Ik ben trots op dit project omdat dit blijvend is en voor een groot publiek toegankelijk”, aldus Eline Stolk van Impactmakers, uitvoerder van dit project. Ze organiseerde eerder al evenementen in de week van de duurzaamheid zoals onder andere het Impactfestival in 2021 en 2022. Stolk ontwikkelde eveneens de ‘Duurzame route’ in de binnenstad en het ‘Impactdiner’, waarin ze gesprek over duurzaamheid faciliteert tussen ondernemers,onderwijs en gemeente Zwolle.

Voor meer informatie en om deelnemende winkels te ontdekken, bezoek de website vanaf 11 oktober op impacttrail.nl. Duurzame ondernemers die vermeld willen worden op het nieuwe platform kunnen zich aanmelden via www.impacttrail.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button