KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Wijkcentrum SIO in Zwolle Zuid 60 jaar.

Zwolle – Op 8 december bestaat het wijkcentrum SIO maar liefst 60 jaar. Deze feestelijke gebeurtenis wordt op 10 december met diverse genodigden gevierd in het jubilerende gebouw. Na toespraken van de voorzitter van stichting wijkcentrum SIO, Gerrit Bredewout, en de wijkwethouder Arjan Spaans zal afscheid worden genomen van de huidige beheerder Cees de Jong. Ook zal de nieuwe beheerder, Wim Knoops, welkom worden geheten. Na het officiele gedeelte is er nog een informeel samenzijn met alle genodigden.

Over Sio

Vanaf het begin is SIO er voor de wijk, de kerk en de cultuur. En dat is nog steeds zo. Met prachtige zalen, waaronder de kerkzaal, waarin elke dag opleidingen, bijscholingen en vergaderingen plaatsvinden en waar verenigingen hun huis vinden. Maar waar ook een moderne snackbar te vinden is en een warm Grand Café. En vergeet de cultuur niet waarbij ZZUit, in samenwerking met de Zwolse Theaters, minimaal maandelijks zorgt voor prachtige (theater)voorstellingen.

Sinds 1962

Het wijkcentrum SIO werd door een aantal bewoners van de buurtschappen Schelle, Ittersum en Oldeneel (SIO) gerealiseerd in 1962. Deze buurtschappen maakten toen nog deel uit van de gemeente Zwollekerspel. In de jaren vijftig van de vorige eeuw bleken de bestaande gebouwen van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk niet meer te voldoen.

Door samen te werken, werd geprobeerd om een gebouw te realiseren dat groter was en meer aan de toenmalige eisen voldeed. Dankzij veel moeite en inzet kon deze droom verwezenlijkt worden. In 1982 werd de huidige Adventskerk tegen het SIO-gebouw aangebouwd en kregen (ook andere) kerken ruimere mogelijkheden voor hun diensten. In 1990 werd het toen nog houten gebouw van SIO vervangen door volledige nieuwbouw, waarvan een gedeelte in 2016 is verbouwd, waardoor o.a. de moderne snackbar en het Grand Café ontstonden.
SIO, het enige wijkcentrum in Zwolle zonder vaste gemeentelijke subsidies. Een wijkcentrum om trots op te zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button