112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Wietplantage opgerold op Marslanden na melding indringende geur

Zwolle – De politie heeft donderdagmiddag een hennepkwekerij opgerold aan de Baileystraat in Zwolle. Het balletje kwam aan het rollen nadat ondernemers in het bedrijfsverzamelgebouw al wekenlang een penetrante geur roken. Het gaat om een wietplantage van zo’n 250 planten.

Foto´s © Hugo Janssen

‘Last van de keel en ogen’, waren zomaar wat klachten van ondernemers die een locatie huren in het bedrijfsverzamelcomplex aan de Baileystraat op de Marslanden in Zwolle. De stanklucht werd al een paar weken op de locatie geroken. Maar vandaag werd het zo erg dat de één van de ondernemers melding maakte via 112. Wat blijkt? Het was een wietplantage.

Na de melding over de indringende geur ging de brandweer ter plaatse. De adviseur gevaarlijke stoffen deed een meting maar daar kwam niks uit. Daarop besloot de brandweer om nader onderzoek te doen in het pand. De eigenaar van het bedrijf, dat in het pand gevestigd is, werd opgetrommeld en moest vanuit Utrecht naar Zwolle komen om de deur te openen.

Daar treffen de hulpdiensten boven aan de trap een wietplantage aan, niet zichtbaar doordat er nog een ruimte voor zat. Waar de indringende geur vandaan. Vervolgens bleek ook dat er al langere tijd een extra ventilator op het dak zat.

De eigenaar van het bedrijf, die uit Utrecht kwam om de deur te open, verklaart van niets te weten: “Ik heb de bovenverdieping verhuurd aan een gescheiden man.”

Waar de indringende nagellakremover / thinner vandaan kwam is vooralsnog niet te achterhalen. De GGD gaat hier de komende weken onderzoek naar doen met meetapparatuur.

Inmiddels is door Enexis de stroom en het gas afgesloten en worden de planten geruimd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button