Nieuws uit ZwolleRadioStudio Stadkamer

Wie heeft dat gemaakt?!

Martjan Kuit vraagt zich dat regelmatig af

Zwolle – “Als ik ergens langs loop, is de eerste vraag die ik me altijd stel: “Wie heeft dat gemaakt?!” En Martjan Kuit – liefhebber van de bebouwde omgeving – vind eigenlijk dat iedereen die vraag altijd en overal moet stellen.  Dus niet alleen bij gebouwen maar ook bij bijvoorbeeld een stukje vlees, de microfoon waar je in praat of zelfs bij de sticker. “Het is gewoon leuk om te weten wie iets gemaakt heeft.,” En bij Martjan blijft het dan niet bij een idee, hij maakte er zelfs een rap over.

Studio Stadkamer is het luchprogramma op Radio Focus. Iedere dinsdag, woensdag en vrijdag wordt dat – tussen 12 en 14 uur – liver opgenomen in de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes.
 

“Als meer mensen die vraag gaan stellen, dan volgen er vanzelf vervolgvragen. En misschien kom je er wel achter dat je – vanwege de makers- dat product of gebouw helemaal niet wilt hebben en niet meer mooi vindt. Of je gaat het juist extra waarderen. Het is zo een verrijking van jezelf.” Het feit dat Martjan al een paar keer is gevraagd om zijn rap te komen doen op bijvoorbeeld een architecten-evenement, bewijst wel dat het  – naast een grappige vraag – ook een vraag is die leeft bij de mensen én de makers.

Stel jij jezelf wel eens de vraag, Wie iets gemaakt heeft? Martjan Kuit doet dat wel. En komt daarbij soms tot opvallende conclusies. ©RTV Focus

Naast de rap over dit onderwerp, liet Martjan ook stickers maken met ‘Wie heeft dat gemaakt?!’. Die plakt hij op dingen waar hij het zelf van wilde weten. En hij hoopt natuurlijk dat anderen er dan ook over na gaan denken. Wil je meer weten over Martjan en zijn actie, volg hem dan op Twitter.

Gerelateerde artikelen

Back to top button