Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Wie gaat het busvervoer verzorgen per 2020 in Zwolle / IJssel-Vecht?

Belangrijke stadslijnen Zwolle vanaf 2020 zero-emissie

Zwolle – Wie gaat eind 2020 het nieuwe busvervoer in de regio IJssel-Vecht verzorgen? De provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel zijn hiervoor gezamenlijk de aanbesteding gestart. Het gaat om het busvoer die delen van alle drie de provincies beslaat (West-Overijssel, grote delen van Flevoland en de Veluwe).

Vervoerders hebben tot 5 juni de gelegenheid om een aanbod in te dienen. Rond begin september van dit jaar is bekend welke vervoerder het busvervoer mag gaan uitvoeren per december 2020, voor een periode van tien jaar.

Duurzaam openbaar vervoer

Speciale aandacht in de aanbesteding gaat uit naar de verduurzaming van het busvervoer. Zo moeten de belangrijke buslijnen van de stadsdiensten Zwolle en Apeldoorn meteen vanaf december 2020 volledig zero-emissie rijden. Voor Lelystad geldt dat vanaf 2021. Vanaf 2025 geldt dat voor alle nieuw aangeschafte bussen in het gebied IJssel-Vecht.

Aantrekkelijk aanbod

Naast de verduurzamingsambities willen de provinciebesturen met de gezamenlijke aanbesteding het busvervoer beter laten aansluiten op reizigersstromen in het gebied. “Ons uitgangspunt is dat de reizigers er beter van worden”, aldus de gedeputeerden Boerman van Overijssel. “Mensen willen zo snel mogelijk, veilig en betaalbaar reizen. Provinciegrenzen mogen daarbij niet voor obstakels zorgen. Door de concessie groter te maken, prikkelen we de markt om een interessanter aanbod aan de reizigers en de provincies te doen.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button