Nieuws uit ZwollePEC ZwolleRadioStudio StadkamerVoorpagina

Wichert bedenkt verloting voor PEC

Plan ligt al bij de directie van de club en de wethouders

Zwolle – Hij is nog druk met de organisatie van de Zwolse Draaiorgel-marathon. Maar dat weerhoudt hem niet om ook over zijn geliefde PEC na te denken. En hij maakt zich zorgen, de Zwolse eredivisionist heeft het net als alle voetbalclubs lastig op het moment. Als het tegenzit moet er voor een langere tijd gespeeld worden zonder publiek. Behalve dat dat niet leuk is – voor zowel de spelers, de club als de fans – scheelt het de club ook heel veel inkomsten. En Wichert zou Wichert niet zijn als hij – ook – daar geen oplossing voor zou bedenken. Zijn idee komt neer op een grote verloting, met mooie (hoofd-)prijzen voor de deelnemers en aan het eind een groot geldbedrag voor de club aan de Ceintuurbaan. 

We bespraken het plan voor een verloting t.b.v. PEC met Wichert in Studio Stadkamer, het lunchprogramma op Radio Focus. Voordat we het over het plan kregen, hadden we het natuurlijk eerst over de Zwolse Draaiorgelmarathon.

In het kort komt het er op neer dat de fans een gedeelte van het geld dat ze normaal in het stadion uitgeven nu in een verloting steken. “Stel dat de helft van de 13.000 fans die elke twee weken in het stadion zitten, nu eens een tientje of meer per maand inleggen, dan hebben we een prachtig bedrag bij elkaar,” aldus Wichert.

Als ik het in het land over Zwolle heb, kennen sommigen de Peperbus. Enkelen kennen zelfs ook de Fundatie. Maar iedereen kent PEC Zwolle. Dat tekent wel hoe belangrijk de club is voor onze stad. Wichert aan het Rot, over zijn verlotingsplan ten bate van PEC

Als ik iets in mijn kop heb zitten..

“En als ik iets in de kop heb zitten, dan moet het er ook uit,” voegt hij er lachend aan toe. Hij nam met het plan contact op met Freddy Eikelboom, voorzitter van de Supportersclub van PEC, die bracht het in in het management. En daar waren de reacties positief. Ook de wethouders Sloots en Dogger werd gevraagd om er vanuit de gemeente eens naar te kijken. Er zitten natuurlijk nog heel veel haken en ogen aan zo’n plan, maar Wichert heeft goede hoop: “Iedereen die ik spreek reageert enthousiast.”

Lege tribunes, het schrikbeeld van iedere club. niet alleen vanwege de sfeer, maar ook omdat je dan heel veel inkomsten mist.© RTV Focus – Janos Korpadi
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Martin Van Der Hooft

Radio- en programmamaker bij dé lokale omroep van Zwolle. Lokale journalistiek is een bewuste keuze. Een mooie stad als Zwolle verdient een mooie omroep. Als persoon breed geïnteresseerd in de maatschappij en Zwolle, maar vooral in de Zwollenaren. Als journalist altijd op zoek naar het positieve in de verhalen die we verslaan.

Lees ook

Back to top button