Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

WFV overklast DOSK in IJsselberby

Zwolle – Vanmiddag stond de IJsselderby tussen WVF en DOSK op het programma. Ondanks de kou en een moeilijk bespeelbaar veld, was het hartverwarmend wat de toeschouwers vanmiddag te zien kregen. Een ongenaakbaar WVF dat koploper DOSK vanaf de eerste minuut in de tang had en dik verdiend met 3-0 won. Het was echt genieten op sportpark de weide Steen, waar WVF zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde. Door deze overwinning staat het nu op een derde plaats met een achterstand van zes punten op DOSK.

Wedstrijd

Al vanaf de eerste minuut straalde de ploeg van trainer Herbert Visscher uit dat ze wilden winnen vanmiddag. Het kreeg dan ook al in het begin een aantal goede kansen en liet DOSK geen moment aan voetballen toe komen. Achterin stond het als een huis, het centrale duo Michel Koning en Joost Zweers voelen elkaar steeds beter aan en ook de beide backs Kristian Bril en Sieme ten Broeke waren hun tegenstanders de baas. Niet voor niets kreeg doelman Mike te Wiele pas in de 81e minuut een serieuze kans van DOSK te verwerken. Al in het begin snelde Hessel Berends langs een paar tegenstanders en uit zijn voorzet schoot de onvermoeibare Jabir Mazouz over. Even later knalde Willem Bel maar net over doel van DOSK.WVF zette goed druk naar voren waardoor DOSK geen moment aan voetballen toekwam. Zo soleerde Bel langs een paar tegenstanders en zette Clint Kruisweg vrij voor doelman Dijkstra, zijn stiffie verdween net naast het doel. Ook Jabir Mazouz zag zijn inzet in de korte hoek gekeerd worden door doelman Dijkstra, zo gingen beide ploegen met een 0-0 de rust in.

Na de rust had WVF meteen de score kunnen openen. Het was Ruben Meijer die met een steekbal Jabir Mazouz bediende maar zijn inzet net voorlangs het doel van DOSK zag gaan. Het bleek uitstel van executie want in de 50e minuut kwam WVF verdiend aan de leiding, Martijn Ruijsch werd in het strafschopgebied omver gelopen na een schitterende aktie en pass van Willem Bel. De toegekende strafschop werd feilloos benut door Jabir Mazouz. WVF wilde meer, ging niet achterover leunen, bleef aanvallen en kreeg ook meer. Weer was Willem Bel de aangever, hij legde goed breed op Ruben Meijer die snoeihard en onhoudbaar de 2-0 binnenschoot. Vlak voor tijd zorgde Clint Kruisweg voor de 3-0 eindstand en weer was het Willem Bel die de assist gaf.

Een mooie en verdiende overwinning die geenszins geflatteerd was, De tot man van de wedstrijd verkozen Ruben Meijer verwoorde het mooi na de wedstrijd. We wilden winnen vandaag en als je als team iets wilt dan kan dat ook. Dat laatste straalde het hele team uit en was het genieten op sportpark de weide Steen. Ruben, dit seizoen overgekomen van Heino, roemt de sfeer binnen de vereniging en voelt zich helemaal thuis bij de club van Zwolle!