KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Wethouder zet onduidelijkheid Tolhuislanden recht

Zwolle – De gebiedsovereenkomst met de Coöperatie Duurzaam Tolhuislanden is niet van rechtswege verlopen. Dat stelt wethouder Arjan Spaans in een reactie op vragen van de VVD Zwolle.

In het voorjaar van 2020 is het college een gebiedsovereenkomst aangegaan met de Coöperatie Duurzaam Tolhuislanden. Doel van de overeenkomst was om met optimaal lokaal eigenaarschap de ontwikkeling van grootschalige duurzame energieopwekking te bevorderen.

De looptijd van de overeenkomst was 12 maanden, waarna de overeenkomst van rechtswege zou worden beëindigd. De maatregelen om de verspreiding van Covid 19 tegen te gaan hebben het proces vertraagd. In juni 2020 heeft het college daarom besloten om de gebiedsovereenkomst met 12 maanden te verlengen. Daarvoor heeft zij op 8 juni een brief gestuurd aan de coöperatie. De VVD wil weten hoe het er nu voorstaat, is de overeenkomst verlopen of niet.

Wethouder Spaans antwoord daarop dat de overeenkomst is gesloten voor minimaal een jaar en daarna mondeling is verlengd met de deelnemende partijen. Er is nooit sprake geweest van ‘niet verlengen’. Er is ook geen negatief effect op de voortgang van het project.

Coöperatie Duurzaam Tolhuislanden heeft plannen voor duurzame energieopwek met één of meerdere windturbines en een zonnepark in haar gebied. Daarbij zijn verschillende voorwaarden vastgelegd.

 

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button