Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Wethouder verblijdt winnaars met fiets

Zwolle – Wethouder Michiel van Willigen reikte woensdag 22 november 2017 drie Alpina-kinderfietsen uit aan de winnaars van de kleurwedstrijd en fietsquiz naar aanleiding van de campagne ‘Check je route en fiets veilig naar school!’ De wethouder reikt de prijs uit in bijzijn van een vertegenwoordiger van tweewielerspecialist Kruitbosch (fabrikant van Alpina-kinderfietsen). De uitreiking vond plaats om 14.00 uur in Park de Stadshoeve, Oude Wetering 13 te Zwolle.

Wedstrijd

De campagne ‘Check je route en fiets veilig naar school!’ vond van 25 september tot 10 november 2017 plaats in verband met de herstructurering van de Oude Wetering. Met de campagne werd aandacht gevraagd voor een veilige fietsroute naar school. Alle scholen aan de Oude Wetering konden aan de wedstrijd meedoen. De basisscholen De Paperclip, Het Festival en Het Saffier hebben actief deelgenomen. Voor de kinderen van de onderbouw was er een kleurwedstrijd en kinderen van de bovenbouw konden meedoen aan een fietsquiz. Wethouder René de Heer heeft uit de inzendingen de volgende winnaars gekozen: Nienke Bakker, 5 jaar van basisschool Het Saffier, Anne Lynn Burgler, 7 jaar en Esmée Smale, 8 jaar van basisschool Het Festival. Zij werden door wethouder Michiel van Willigen verblijd met een Alpina-kinderfiets in bijzijn van een vertegenwoordiger van Kruitbosch. Voor alle overige deelnemers was er een fietsverlichtingssetje van Scholten rijwielen Zwolle.

Herstructurering Oude Wetering

De Oude Wetering, het deel vanaf de Belvédérelaan tot aan de Stuurmansweg is aangepast als een fietsstraat en fietspad. Het project is mede tot stand gekomen door een subsidiebijdrage van de provincie Overijssel. Ook zijn de Eerdelaan en Sportlaan als fietspad aangesloten op de Oude Wetering. Verder is er over de gehele lengte van de Oude Wetering een wandelpad gerealiseerd.

De fietsroute Oude Wetering vormt samen met het Twistvlietpad de centrale fietsontsluiting-as van de wijk Stadshagen. De Oude Wetering is een relict van het oorspronkelijke polderlandschap, die door een tunnel obstakelvrij is verbonden met het Nationaal Landschap Mastenbroekerpolder. Deze hoofdfietsroute is de centrale as, die de wijk verbindt met de binnenstad en het buitengebied. Tevens vormt het een belangrijke verbindende schakel tussen de langs deze route gelegen woonwijken, scholen, sportvelden en het (winkel)centrum van de wijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button