Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Wethouder sprak op trouwlocatie in beschermd natuurgebied

Zwolle – Hoe kan het dat de loco-burgemeester René de Heer sprak op een trouwlocatie in een beschermd natuurgebied waar geen vergunning voor was afgegeven? En hoe kan het dat gemeentelijke handhavers niet hebben ingegrepen toen zij het gebied, de Noorderkolk, na een melding hebben gecontroleerd? Het is een kleine greep uit een aantal vragen die PvdA, SP, D66 en CDA stellen aan het college van burgemeester en wethouders in Zwolle.

Aanleiding voor de vragen is de berichtgeving in de media dat loco-burgemeester De Heer op deze omstreden trouwlocatie aanwezig was en een toespraak hield. Ook meldt de krant dat er na klachten over activiteiten in het gebied klachten zijn binnengekomen maar dat er na controle niet is ingegrepen.

tekst gaat verder onder de foto

PvdA burgerlid Selma Hoekstra: “Als de zaken, zoals beschreven zijn in de krant, kloppen dan is het voor ons volstrekt onbegrijpelijk waarom de gemeente niet heeft ingegrepen. Het is voor ons niet te bevatten dat er mensen, die in dienst zijn van de gemeente aanwezig zijn op een illegaal feest. Dat is ook de reden dat we met spoed opheldering willen van het college over deze kwestie. Uiteraard wachten we op de beantwoording van de vragen, maar ik sluit een debat hierover niet uit.”

Ook Sonja Paauw, fractievoorzitter van D66 spreekt haar ongenoegen uit: “De aanwezigheid van een wethouder op een illegaal feest in een natuurgebied schaadt het vertrouwen in rechtvaardige handhaving, de politiek en de integriteit van het college. Je mag van een notabene zeer ervaren wethouder verwachten dat hij zich bewust is van zijn rol.”

De kwestie heeft al geleid tot een nader onderzoek van de Provincie Overijssel en gemeente. Ook natuurorganisaties willen dat er stappen worden ondernomen.

Al eerder hebben PvdA en GroenLinks vragen gesteld aan het college over berichten in de media dat er in het laatste weekend van juni een bruiloft is gehouden in de Noorderkolk, een beschermd Natura 2000 natuurgebied. Die zijn nog niet beantwoord.

Plaats op de kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button