Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Wethouder Klaas Sloots vertrekt naar Stadskanaal

Zwolle – Dinsdagavond werd bekend, dat wethouder Klaas Sloots (GroenLinks) in januari vertrekt om burgemeester van Stadskanaal te worden. De benoeming moet nog officieel worden, maar de gemeenteraad van Stadskanaal heeft Sloots voorgedragen om eerste burger te worden.

Sloots (49) is in Zwolle nog even wethouder van zowel financiën als zorg, twee zware portefeuilles die GroenLinks tijdens de laatste coalitieonderhandelingen heeft binnengehaald. Twee portefeuilles ook waar het nodige moest gebeuren. In de twee en een half jaar dat Sloots actief is als wethouder in Zwolle heeft hij al het nodige bereikt. Nu zal GroenLinks op zoek moeten naar een opvolger voor hem, wat geen makkelijke klus zal zijn.

Fractievoorzitter Patrick Pelman van GroenLinks geeft aan: “Klaas heeft zich de afgelopen 2,5 jaar bewezen als een wethouder die van aanpakken weet en die een verschil kan maken. Zo gaf hij vorm aan de transformatie in het sociaal domein en was hij verantwoordelijk voor een sociaal armoedebeleid. En deze week nog stelde hij het fonds voor jongeren met schulden open voor een grotere doelgroep die financieel door de coronacrisis geraakt is.”

Met het vertrek naar Stadskanaal gaat Klaas Sloots weer terug naar de omgeving van zijn jeugd. Hij is opgegroeid in de regio en ging in Stadskanaal naar school en hij voetbalde er. Ook woont er nog familie van hem. Ook in Stadskanaal kan hij aan de slag met het sociaal domein, waarop flinke tekorten zijn. De parallel met Zwolle is dan ook snel gelegd.

Andere punten waarop Sloots iets wil betekenen voor Stadskanaal zijn de bereikbaarheid en openbare orde en veiligheid. Die laatste portefeuille ligt in lijn met zijn verleden bij de politie, waar hij als rechercheur actief geweest is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button