Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle wint van Vitesse in knotsgek duel

Foto's © Hans Smit

Zwolle – PEC Zwolle heeft een even curieuze als belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie. In het eigen MAC3PARK stadion toont de ploeg van trainer John Stegeman een portie veerkracht door een 1-2 achterstand om te buigen: 4-3.

Op en neer

Het duel golfde vanaf het beginsignaal op en neer. PEC Zwolle en Vitesse hadden beiden al een aardige mogelijkheid om te scoren, voordat Gustavo Hamer dat in de zesde minuut als eerste deed. De Zwolse middenvelder stond op de juiste plaats om af te drukken, na goed voorbereidend werk van Dean Huiberts. Lang konden de mannen van John Stegeman hier echter niet van genieten. Nog geen minuut later was Tim Matavz er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te schieten, nadat Yuta Nakayama te kort terugspeelde. Ook na dat levendige begin kwamen beide teams veelvuldig voor het vijandelijke doel. Zo was Mike van Duinen dichtbij de 2-1, maar hij vond Remko Pasveer op zijn weg. PEC Zwolle benutte die kansen niet, maar de bezoekers uit Arnhem sloegen na iets meer dan een half uur spelen wel opnieuw toe. Oussama Tannane schoot vanaf afstand de bal knap in de bovenhoek: 1-2.

Jacht geopend

Met Sai van Wermeskerken in de ploeg voor Yuta Nakayama ging PEC Zwolle op jacht naar de gelijkmaker. Het publiek in het MAC3PARK stadion ging er ook achter staan, maar dat leverde lange tijd niet veel meer op dan een serie hoekschoppen. Invaller Reza Ghoochannejhad had na een lage voorzet de bal voor het intikken, maar kon net niet bij de bal komen halverwege de tweede helft. Een kwartier voor tijd kwam die belangrijke gelijkmaker er alsnog. Na een vlotlopende aanval schoot Kenneth Paal de bal onberispelijk binnen: 2-2. Ook na die opsteker kreeg PEC kansen op meer. Van Polen kopte een bal net naast het doel, terwijl een inzet van Reza Ghoochannejhad het doel compleet miste.

Bizar slot

In de absolute slotfase kreeg PEC Zwolle een strafschop, nadat Eliezer Dasa hands maakte in het strafschopgebied. Ghoochannejhad benutte dit cruciale buitenkansje: 3-2. De buit leek binnen, maar dat bleek niet het geval, omdat Tannane nog een vrije trap binnenschoot. Dat deed de Vitesse-speler via de in de muur staande Rico Strieder, waardoor ook Michael Zetterer geen antwoord had. Een punt en gezien het tijdstip van de late 3-3 daarmee een domper, leek aanstaande. PEC Zwolle probeerde het echter nog één keer. Invaller Dennis Johnsen kon de bal voor slingeren, maar besloot de bal die nog aangeraakt was door een Arnhemmer, te laten lopen voor een hoekschop. Die corner werd door Pelle Clement en een niet vrijuit gaande Remko Pasveer tot doelpunt gepromoveerd. Een 4-3 zege die o zo fijn is om van de zestiende plaats af te kunnen komen.

Komende vrijdag wacht opnieuw een belangrijke wedstrijd, dan tegen Fortuna Sittard. Aanvang: 20:00 uur.

PEC Zwolle – Vitesse 4-3 (1-2)

Toeschouwers: 13.088

Scheidsrechter: Lindhout

Gele kaarten: (PEC Zwolle) Bero, Tannane (Vitesse)

Opstellingen:

Opstelling PEC Zwolle: Zetterer, Van Polen, Lam, Nakayama (46. Van Wermeskerken), Paal, Huiberts (87. Johnsen), Strieder, Hamer, Van Crooij (60. Ghoochannejhad), Van Duinen, Clement.

Opstelling Vitesse: Pasveer, Dasa, Doekhi, Obispo, Brenet, Bero (26. Bazoer), Tannane, Trondstad, Dicko (58. Vroegh), Matavz, Linssen (84. Grot).

Scoreverloop:

6. Hamer 1-0

7. Matavz 1-1

33. Tannane 1-2

74. Paal 2-2

90. Ghoochannejhad pen. 3-2

90+2. Tannane 3-3

90+4. Clement 4-3

Bron: PEC Zwolle (www.peczwolle.nl)

Foto’s gemaakt door © Hans Smit

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button