Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Wethouder Dogger opent graasseizoen Zwolse kudde

Zwolle – Woensdagochtend opende wethouder William Dogger, samen met schaapsherder Tjitse Terpstra, het nieuwe graasseizoen voor de Zwolse schaapskudde. Dit deden zij in het bijzijn van een kleuterklas van Vrije School Michaël. De kudde zal de komende maanden het gras in Holtenbroek en Stadshagen weer bijhouden.

tekst gaat verder onder de foto

Foto’s © Peter Denekamp

Samen met één van de leerlingen en herder Tjitse was het de eer aan wethouder Dogger om het hek van het weiland te openen. Daar verbleven de schapen sinds ze maandagmiddag waren aangekomen. Schaapshond Jim volgde netjes alle commando’s van zijn baasje op en leidde zo de schaapskudde naar een nabijgelegen stuk grond. Van daaruit werden de schapen door de herder en Jim door de wijken geleid, waar de kudde de komende maanden het gras weer bij gaat houden.

Dit is niet alleen een leuk gezicht voor de voorbijgangers, ook voor het milieu is het veel beter. De begrazing door schapen zorgt namelijk voor een duurzame manier van onderhoud. Insecten en weidevogels ondervinden van deze vorm van begrazing geen nadelen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button