Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Wethouder Dogger brengt bezoek aan De Knuffelkonijntjes

Zwolle – William Dogger had geen betere dag kunnen uitkiezen. De wethouder bracht op deze zonovergoten woensdag een bezoek aan de stichting Knuffelkonijntjes in Dieze Oost.

De plek is voor iedereen toegankelijk om de konijnen, cavia’s, geitjes, pony’s en ezeltjes te zien, om de dieren onder begeleiding te aaien én om meer over ze te leren. Ook kun je hier binnen en buiten op het terras gezellig koffiedrinken met iets lekkers erbij. Ernstig (terminaal)-zieke kinderen, ouderen met dementie en kinderen van zieke ouders kunnen even hun zorgen en ziekte vergeten wanneer ze knuffelen met de ‘knuffelkonijntjes’. Vrijwilligers van de stichting bezoeken ziekenhuizen en verzorghuizen om de kinderen en ouderen een bijzondere dag te bezorgen.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Ilja Holsappel

René en Angela te Wierik hebben stichting de Knuffelkonijntjes samen opgericht. In 2019 heeft René te Wierik de oude kinderboerderij de Dierenweide Dieze Oost overgenomen en dit veranderd in een dierenweide waar mensen kennis kunnen maken met konijnen, geitjes en meer. Naast de dierenweide werkt de stichting met ziekenhuis Isala samen om zieke kinderen, ouderen en kinderen van zieke ouders hun zorgen en ziekte te laten vergeten door de knuffelkonijntjes te knuffelen. De stichting bezoekt onder andere ziekenhuizen en verzorgingstehuizen.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Ilja Holsappel
© RTV Focus Zwolle – Foto: Ilja Holsappel
© RTV Focus Zwolle – Foto: Ilja Holsappel
© RTV Focus Zwolle – Foto: Ilja Holsappel

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren