BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Westerlaan bij station tot eind april 2023 gesloten voor auto’s en fietsers

Zwolle – Vanaf vandaag, dinsdag 23 augustus 2022 tot medio mei 2023, wordt er gewerkt aan de nieuwe inrichting van de Westerlaan. Deze weg bij het station van Zwolle is dan ook afgesloten voor gemotoriseerd- en fietsverkeer.

Tot en met begin oktober wordt het eerste deel voor de Nieuwe Buitensociëteit, tussen het vernieuwde Stationsplein en de parkeergarage, aangepakt. Hierna volgen de andere delen aan de Westerlaan. De totale herinrichting duurt tot eind april 2023.

Gedurende het werk zijn (delen van) de Westerlaan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en fietsverkeer. Dit is nodig voor de veiligheid van de werkers, omwonenden en andere mensen die zich in de omgeving van de werkzaamheden verplaatsen. Voor voetgangers blijft de laan toegankelijk zowel vanaf het Stationsplein als Willemskade.

Sfeerimpressie Westerlaan – bron gemeente Zwolle

Wat gaat er gebeuren aan de Westerlaan?

Voor een goede doorstroming voor zowel auto als fietser, past de gemeente de kruising Westerlaan-Willemskade aan. Vlak bij basisschool De Parkschool en het Stationsplein worden twee verkeerplateaus aangelegd om het verkeer af te remmen. Bij het Stationsplein zorgt het plateau ervoor dat de Westerlaan mooi overgaat op het plein. Bij De Parkschool zorgt het plateau er ook voor dat de schoolzone meer opvalt voor het verkeer. Ook komt er meer ruimte voor het halen en brengen van kinderen. Zo ontstaat er een veiligere schoolzone.

Laanstructuur versterken

De bestaande bomen vormen al een laanstructuur. Deze waardevolle groenstructuur wordt versterkt door nieuwe bomen toe te voegen op plekken waar de structuur nu onderbroken is. Daarnaast worden extra groenvakken aangelegd zodat de Westerlaan een fijnere plek wordt.

Slim opvangen en opslaan van regenwater

Extreme neerslag, hoge temperaturen en droogte zijn de gevolgen van de klimaatverandering die we in de toekomst steeds gaan zien. In de vernieuwde Westerlaan wordt het regenwater opgevangen en geborgen, met een slim systeem met een puinlaag onder de grond en groene wadi. Zo wordt wateroverlast voorkomen door extreme neerslag en wordt het regenwater benut voor het groen in droge periodes. Daarnaast worden eigenaren van percelen (aan de spoorzijde van de Westerlaan) aangemoedigd om het water zoveel mogelijk op eigen terrein vast te houden.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button