EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Werkzoekend? ‘Verbreed je horizon in de techniek en de zorg’

Sterker naar Werk in de Stadkamer Centrum

Zwolle – Donderdag werd in de Stadkamer Centrum de ‘Sterker naar Werk’ markt gehouden. Waar vorig jaar werkzoekenden nog workshops konden volgen over bijvoorbeeld gebruik van LinkedIn of het schrijven van sollicitatiebrieven gaat het dit jaar veel meer over het herleiden van mensen naar kansrijke werksoorten. Werkzoekenden konden zich daarom op de markt oriënteren op werk en scholing in de zorg en techniek.

Geert van der Wal van de Stadkamer merkte als organisator dat steeds meer werkzoekenden uit een branche komen waarin niet zo veel werk meer in  is. “Soms is het dan goed om je horizon een beetje te verbreden en ook eens te kijken of er bijvoorbeeld binnen de techniek en zorg banen en opleidingsmogelijkheden zijn.”, aldus van der Wal.

Op de informatiemarkt konden werkzoekenden daarom  in gesprek met werkgevers en opleiders uit de zorg en de techniek.  Ben je ook werkzoekend? Bezoek dan eens de websites van de partners van Sterker naar Werk : Voor Elkaar Zwolle (JobHulpMaatje), de Gift CityArboPositief en De Stadkamer.

Sterker naar werk – Foto’s © Matthijs van Os

Interview met Geert van der Wal van de Stadkamer over de ‘Sterker naar Werk’  informatiemarkt.

Sterker naar Werk – Foto © Matthijs van Os

Interview met Bas de Koekoek van het Deltion College over techniekopleidingen. “Er is steeds meer vraag vanuit werkgevers om personeel snel op te leiden. We proberen hieraan tegemoet te komen door mensen in een korter tijdsbestek op te leiden.”

Interview met Gerline van de Zonnehuisgroep over de vacatures in de Zorg

Gerelateerde artikelen

Back to top button