Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Werkzaamheden Pletterstraat op 9 mei van start

Op maandag 9 mei aanstaande start de gemeente Zwolle met de werkzaamheden aan de Pletterstraat. De natuurstenen in het midden van de Pletterstraat worden vervangen door gebakken klinkers. Met een aantal andere aanpassingen wil de gemeente de Pletterstaat comfortabeler maken voor fietsers. Naar verwachting duren de activiteiten tot en met vrijdag 3 juni. Het bestratingswerk veroorzaakt tijdelijke hinder voor fietsers.

Gedurende de werkzaamheden in een periode van circa vier weken blijven de woningen en de bewaakte fietsenstalling aan de Pletterstraat bereikbaar. Fietsers worden verzocht bij het werkvak van de fiets af te stappen en lopend het werkvak te passeren.

Werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden worden de natuurstenen kasseien (kinderkoppen) in het midden van de weg vervangen door gebakken klinkers. De gebakken klinkers hebben niet het ‘hobbeleffect’ en zijn voor de fiets comfortabeler. De nieuwe klinker is een donkerpaarse gebakken steen die bij het karakter van de Pletterstraat past.
Op een aantal plekken voor de gevel van woningen komen strookjes kasseien om te voorkomen dat er vlak voor de deur langs gefietst wordt. De vrijgekomen kasseien worden tevens aangebracht op het gehele kruisingsvlak Pletterstraat met voetpad Klokkensteeg/ Pelserbrug, om het overgangsgebied aan het kruisend verkeer te benadrukken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button