BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Werkzaamheden in de Brederostraat

Zwolle – Van 25 juni tot en met 24 juli wordt er door de gemeente Zwolle gewerkt aan de Brederostraat. Het deel waar gewerkt wordt, ligt tussen de Tesselschadestraat en Nicolaas Beetsstraat. Tijdens de werkzaamheden is dit deel van de weg afgesloten voor doorgaand verkeer.

Autoverkeer wordt via de Ceintuurbaan, Wipstrikkerallee en Tesselschadestraat omgeleid. Voor fietsers geldt een omleiding vanaf de locatie van de werkzaamheden. Deze wordt met borden aangegeven. De panden in de straat blijven bereikbaar voor bewoners.

Het deel van de Brederostraat tussen de Tesselschadestraat en de Nicolaas Beetsstraat, krijgt het zelfde wegprofiel als het deel van de Brederostraat dat aan de andere (zuid)zijde van de Tesselschadestraat ligt. De fietsstroken worden verwijderd en de rijbaan wordt versmald naar ca. 6 meter.

Het trottoir en het parkeervak worden wat breder. Op het kruispuntplateau bij de Da Costastraat worden de schuine gedeelten van het plateau ca. 1 meter langer gemaakt. Op deze manier kunnen automobilisten en fietsers de hoogte meer geleidelijk overbruggen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button