Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Werkzaamheden Hessenweg afgerond: wegbeheer overgedragen aan gemeente Zwolle

Zwolle – Vanmorgen is het beheer van de Hessenweg officieel overgedragen aan de gemeente Zwolle. De ‘oude N340’ is de afgelopen maanden ingericht als erftoegangsweg voor bestemmingsverkeer, fietsers en wandelaars. Met de komst van het nieuwe tracé van de N340 afgelopen zomer, heeft de Hessenweg nu een andere functie gekregen. Gedeputeerde Boerman en wethouder Dogger zetten vanochtend hun handtekening en daarmee is de overdracht een feit.

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het verbeteren van de veiligheid en doorstroming op de Vechtdal Verbinding. Met in Zwolle als hoogtepunt de opening afgelopen zomer: een nieuw knooppunt met de A28 en een nieuw tracé van de N340. Daarmee is verkeer tussen Zwolle en Ommen/Hardenberg, dankzij de nieuwe knooppunten, het spoorviaduct en de weg van 2×2 rijstroken, een stuk sneller op bestemming. Ook werd de N340 tussen Dalfsen en Ommen volledig opgeknapt.

Afwaardering Hessenweg afgerond

Na de afronding van deze werkzaamheden is de afgelopen maanden gewerkt aan de afwaardering van de ‘oude N340’, tussen de Nieuwleusenerdijk en de kruising Ankummerdijk/Cubbinghesteeg. De Hessenweg is onderdeel gemaakt van een erftoegangsweg en ingericht voor bestemmingsverkeer en fietsers/wandelaars. Om de overdracht aan de wegbeheerder soepel te laten verlopen, is er vanaf de start van de werkzaamheden al nauw contact geweest tussen de aannemer, provincie en gemeente.

Vechtdal Verbinding

Er rijden er veel (vracht)auto’s vanuit het oosten van Overijssel via de N340, N48 en N377 naar Zwolle, Ommen, Hardenberg en omgekeerd. Deze wegen zijn vooral in de spits erg druk. Hierdoor vermindert de doorstroming en loopt het verkeer vast. Om het verkeer ook op de lange termijn veilig en vlotter te kunnen laten doorrijden, heeft provincie Overijssel besloten deze wegen aan te passen vanaf begin 2020 tot het einde van 2022.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren