EconomieNieuws uit Zwolle

Werkzaamheden aan de weg in november en december

Zwolle – Vanaf 22 November wordt er op op diverse plekken in de stad aan de weg gewerkt. De wegwerkzaamheden hebben gevolgen voor het verkeer.

Marsweg en Marstunnel tijdelijk weer dicht

Van vrijdag 22 november 19.00 uur tot maandag 25 november 06.00 uur is de Marsweg volledig afgesloten voor zowel auto- als fietsverkeer. De aannemer plaatst dan een hulpconstructie over de gehele lengte van de nieuwe viaducten. De hulpconstructie is nodig voor de bouw van het nieuwe spoor- en fietsdek. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Ceintuurbaan. Fietsers worden omgeleid via Marslandenpad – Weteringpad – Gerenweg. Kijk voor meer informatie op https://www.prorail.nl/projecten/spoorverdubbeling_zwolle-herfte

Asfalteringswerkzaamheden Hanzeallee

In de avond en nacht van 22 november op 23 november vinden er tussen 19.00 en 06.00 uur asfalteringswerkzaamheden plaats op de Hanzeallee. De werkzaamheden vinden plaats op de rijbaan richting Hanzeland in. Verkeer wordt omgeleid via de kruising IJsselallee – Reysigerweg – Hanzelaan. Verkeer dat Hanzeland verlaat, kan gewoon doorrijden.

Kruisingen Ittersumallee – Vrouwenlaan – Burg. de Vos van Steenwijklaan en kruising Ittersumallee – Nieuwe Deventerweg – Oldermannenlaan

Vanaf maandag 25 november tot en met donderdag 5 december worden de verkeerslichten boven de weg vervangen. Dit vanwege onderhoud. Gedurende deze onderhoudswerkzaamheden zijn de twee kruisingen ter hoogte van het spoor Zwolle-Deventer afgesloten.

Voor het verkeer gelden meerdere omleidingsroutes. Advies voor gemotoriseerd verkeer is om te rijden via de IJsselallee. De omleiding wordt op borden aangegeven.

Fietsverkeer vanaf de Vrouwenlaan richting Burg. de Vos van Steenwijklaan wordt geadviseerd de fietsroute via Elandveld – Damhertveld – Zwarteweg te nemen.
Fietsverkeer vanaf de Oldermannenlaan richting Nieuwe Deventerweg wordt geadviseerd de fietsroute via Bloksteeg – Gruitmeesterslaan – Ter Kuilenpad te rijden.

Stadslijn 8 van Keolis/Syntus rijdt een omleidingsroute via IJsselallee – Ittersumallee – Gruitmeesterslaan – Oldeneelallee.
Busreizigers uit de omgeving Vrouwenlaan worden geadviseerd te reizen met stadslijn 6. Deze rijdt o.a. via Forelkolk – Eekhoornveld – Provincieroute.

Avond en nachtelijke asfalteringswerkzaamheden Blaloweg

In de avond en nacht van 29 november op 30 november vinden er asfalteringswerkzaamheden plaats op de linksafstrook van de kruising Blaloweg/Russenweg en op de fietsoversteek op de kruising Blaloweg/Hasselterweg. De werkzaamheden gebeuren tussen circa 21.30 en 06.00 uur.

Bij de werkzaamheden op de opstelstrook gaat het om de rijrichting van Westenholterallee naar naar Holtenbroekerbrug/Zwartewaterallee. De werkzaamheden op de fietsoversteek hebben betrekking op de rijrichting naar Westenhollterallee.

Bestemmingsverkeerverkeer richting Grote Voort wordt omgeleid via Grote Voort – Russenweg en vice versa.Doorgaand verkeer richting Holtenbroek/Aa landen, en richting Hasselt wordt omgeleid via Westenholterallee, IJsselallee en Rieteweg vice versa.

De stads- en streeklijnen rijden via Westenholterallee. De bushalte aan de Hasselterweg vervalt tijdelijk.

Asfalteringswerkzaamheden Vondelkade, fietsstraat

Het gedeelte tussen de Tesselschadestraat en molen De Passiebloem krijgt een nieuwe asfaltlaag. Dit gebeurt op in de avond/nacht van 29 op 30 november tussen 19.00 en 06.00 uur. Voor fietsers is een omleidingsroute aangegeven via Brederostraat. Autoverkeer is niet mogelijk. Bewoners worden verzocht auto elders te parkeren

Gerelateerde artikelen

Back to top button