Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Werkzaamheden A28 aansluitingen ’t Harde en Wezep

Omleidingen voor verkeer richting Zwolle van maandagavond 20 oktober tot en met dinsdagochtend 11 november

Rijkswaterstaat voert van maandagavond 20 oktober tot en met dinsdagochtend 11 november werkzaamheden uit aan de A28 ter hoogte van aansluitingen ’t Harde en Wezep. Tijdens deze werkzaamheden zijn de oprit van de aansluiting ’t Harde (16) en de op- en afritten van de aansluiting Wezep (17) voor verkeer richting Zwolle enkele avonden en nachten afgesloten.

Gele borden leiden het verkeer om. Het verkeer op de A28 rijdt tijdens de werkzaamheden over gefreesd asfalt. Hier geldt een lagere maximumsnelheid. Weggebruikers dienen rekening te houden met een langere reistijd.

Afsluitingsperiodes

De oprit van de aansluiting t’ Harde (16) is voor verkeer in de richting Zwolle afgesloten van maandag 20 oktober tot woensdag 22 oktober tussen 21.00 uur en 06.00 uur.

De afrit van de aansluiting Wezep (17) is voor verkeer vanuit Amersfoort afgesloten van woensdag 5 november tot vrijdag 7 november tussen 22.00 en 06.00 uur.

De oprit van de aansluiting Wezep (17) is voor verkeer in de richting Zwolle afgesloten:

– van vrijdag 7 november 22.00 uur tot zaterdag 8 november 06.00 uur;
– van maandag 10 november 22.00 uur tot dinsdag 11 november 06.00 uur.

Parkeerplaats Bornheim is afgesloten voor verkeer:

– van vrijdag 31 oktober 20.00 uur tot zaterdag 1 november 06.00 uur,
– van maandag 3 november tot woensdag 5 november tussen 20.00 en 06.00 uur.

Tijdens de werkzaamheden blijft de hoofdrijbaan op de A28 open voor verkeer. Het verkeer wordt ’s avonds en ’s nachts over een rijstrook en de vluchtstrook geleid. Omdat het verkeer op de A28 overdag deels over gefreesd asfalt rijdt, geldt een lagere maximumsnelheid. Het verkeer moet rekening houden met aangepaste snelheden.

Verkeerstops

Rijkswaterstaat zet tijdens de werkzaamheden verkeerstops in. Tijdens een verkeersstop ligt het verkeer op het hoofdrijbaan maximaal 15 minuten stil, zodat de verkeersafzetting veilig kan worden omgezet. De verkeerstops vinden plaats tussen 00.45 uur en 02.15 uur.

Omleidingsroutes

Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Onderhoudswerkzaamheden

De snelwegen in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button