KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiekPolitiek & Opinie

Werk en sociale basis in gemeenteraad

Zwolle – De Gemeenteraad van Zwolle houdt op 3 maart twee debatrondes met respectievelijk drie en één onderwerpen. Beide rondes vinden digitaal plaats. De eerste vergadering gaat over ‘Werk in Zwolle’, arbeidsmarktbeleid en Port of Zwolle. De tweede vergadering gaat over een sterke sociale basis voor inwoners van Zwolle.

Het actieplan ‘Werk in Zwolle’ wil onderzoeken wat de gevolgen van de corona crisis zijn voor de arbeidsmarkt. Het stelt maatregelen voor om inwoners en bedrijven perspectief te bieden. Bij het debat over de arbeidsmarkt gaat het vooral om mensen in kwetsbare posities. De debatvraag rondom de Port of Zwolle gaat over de vraag of de uitgangspunten uit de Havenvisie 2035 voldoen aan de ambitie van Zwolle voor het gezamenlijke havenbedrijf.

Tweede vergadering

Dit debat gaat over een sterke sociale basis. Met sociale basis bedoelt men: alle contacten en activiteiten voor inwoners met of zonder een hulpvraag. Een basis die goed is ingericht op de diverse ondersteuningsvragen die inwoners van Zwolle hebben. Men vraagt de raad om ambities vast te stellen die betrekking hebben op deze sociale basis.

Gemeenteraadsvergaderingen zijn openbaar en op maandagavonden vanaf 19.30 uur live te volgen op www.zwolle.nl/gemeenteraad. Hier zijn zij ook later terug te kijken. Ook de stukken en de agenda zijn hier in te zien. Inspreken kan via raadsgriffie@zwolle.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button