KabelkrantNieuws uit ZwollePodcastsRadioReggae Connection

Wereldprimeur nieuw Marley-boek bij Reggae Connection

In 'Reggae Nation' beschrijft Martijn Huisman de wereldwijde invloed van Bob Marley

Zwolle – Maar liefst tien jaar besteedde Martijn Huisman aan zijn nieuwe boek over Reggae-icoon Bob Marley. Hij gaat in dat boek in op de betekenis die Marley had in de wereld. Het is dan ook geen biografie maar veel meer een ‘erfenis-beschrijving’. In het boek -waarvan het allereerste exemplaar werd overhandigd aan Reggae Connection-presentator Niek Hofman – maakt Huisman een wereldreis. Op iedere continent is de invloed van Marley en de Reggae terug te vinden. Heel veel – onderdrukte – volkeren vonden in de muziek van de Jamaicaan inspiratie voor hun vrijheidsstrijd.

Na het opnemen van de video gingen Martijn en Niek op de radio nog een uur door over hun grote held. De gehele opnames zijn terug te horen tijdens de Reggae Connection-uitzending van vrijdag 24 september tussen 21 en 23 uur.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Martin Van Der Hooft

Radio- en programmamaker bij dé lokale omroep van Zwolle. Lokale journalistiek is een bewuste keuze. Een mooie stad als Zwolle verdient een mooie omroep. Als persoon breed geïnteresseerd in de maatschappij en Zwolle, maar vooral in de Zwollenaren. Als journalist altijd op zoek naar het positieve in de verhalen die we verslaan.

Lees ook

Back to top button