BluesworldNieuws uit ZwolleRadio

Wereldprimeur Harlem Lake in Bluesworld

Zwolle – Dinsdagavond beleven we in Bluesworld een heuse wereldprimeur van drie nummers van Harlem Lake. Deze band is voortgekomen uit de Dave Warmerdam Band en is nu een klein jaar bezig met het repeteren en schrijven van nieuw materiaal. Met de nieuwe naam verwijst de band naar de rootsmuziek die ze voornamelijk spelen. Harlem Lake werkt aan hun debuut studioalbum, waarvan vanavond je dus al drie nummers in Bluesworld hoort.

Iedere dinsdag staat Radio Focus in het teken van Blues. Vanaf 19.00 uur starten we met een uurtje American Avenue om vanaf 20.00 uur los te gaan met onvervalste blues.

Het feit dat Radio Focus de primeur krijgt maakt ons best een beetje trots en we kunnen je al verzekeren dat het – zoals we van de Dave Warmerdam Band al gewend waren – weer geweldige blues/roots is.

Met de  nieuwe muziek laat de nieuwe band direct weten dat niet meer om hen heen kan.
De band bestaat uit 5 jonge muzikanten, maar voor deze speciale gelegenheid hebben zij hun band uitgebreid met zangeressen, een driekoppige blazerssectie, percussie en een  tweede gitarist.

De band speelde een krachtige set met een energie die je normaal enkel op de hoofdpodia van grote festivals tegenkomt. Zangeres Janne Timmer blaast een ieder weg met haar soulvolle stem vol power terwijl Sonny Ray haar zonder twijfel aanvult op de gitaar. Dave Warmerdam op toetsen is het brein achter de arrangementen en vormt een muzikale steunpilaar op het podium. Samen met een ijzersterke ritmesectie bestaande uit Rick Van de Voort (drums) en Lars Hoogland (bas) maken zij muziek die oprecht, gelaagd en diepgaand is, maar ook heerlijk is om helemaal op los te gaan.

De roots van de band liggen in de bluesmuziek maar door de invloeden van Joe Bonamassa en Tedeschi Trucks Band is hun geluid verbreed tot een stevige bluesrock sound met een vleugje soul. In 2019 wonnen zij de Dutch Blues Challenge en begin vorig jaar stonden zij in de halve finale van de International Blues Challenge in Memphis.. Ze werden gespot door de Amerikaanse bluesgitarist Walter Trout en staan in september in zijn voorprogramma in onder andere Paradiso en 013.

Naast de drie primeurplaten draaien we dinsdag ook muziek van o.a. The Lamm Grey Bluesband, Greyhound Bluesband en Be Morris.

Gerelateerde artikelen

Back to top button